2022’de Hangi Burç Hangi Alanda Şansı Yakalayacak?

2020 yılından bu yana hepimiz zor enerjiler ile mücadele ettik. Ama 2022 küçük müjdeleriyle hayatımıza merhaba diyecek. Tam anlamıyla bir ferahlık yılı olmayacak belki ama belli konularda nefes almamızı sağlayacak. Bu yıl şans, bolluk ve bereketin gezegeni olan Jüpiter, güçlü olduğu ve yönettiği Balık Burcuna geçiyor. Jüpiter Balık burcunda iyicil özelliklerini daha rahat bir biçimde ortaya koyabilecek, büyük iyicil gezegen olarak daha fazla etkide bulunma potansiyeli taşıyacak. Dolayısıyla kişisel haritalarınızda Balık Burcunun bulunduğu hayat alanlarında şans, talih ve genişleme imkanları elde edebileceksiniz.

Satürn ise kendi yönettiği kova burcunda yolculuğuna devam ediyor. Sorumluluk alarak özgürleşme adına güçlü etkiler yaratıyor. Sorumluluk almak; biraz sınırlanmak, biraz çalışmak ve biraz da sebat etmek gibi alt anlamlar taşıyor. Ancak geçtiği alana zaman içinde kalıcı ve öğretici etkiler de bırakıyor.

Peki hangi burç hangi alanlarda şansı yakalayacak?

Hangi burç hangi alanlarda sorumluluk alarak gelişecek, özgürleşecek?

İşte yanıtları;

KOÇ: Bu yıl şansı kendi iç dünyanızı, bilinçaltınızı şifalandırarak yakalayacaksınız. 12 yıl önce yaşadığınız süreçten tekrar geçiyorsunuz. Daha fazla kendinizle başbaşa kalabilir, meditasyon ya da yaratıcı çalışmalar yapabilir; inanç ve ruhani kimliğinizi olgunlaştırarak ruhsal bütünlük ve mutluluğa erişebilirsiniz. Kendi içsel bütünlüğünüz ile yeni bir “siz” olarak 2023 yılına hazırlanıyorsunuz. Gizli kalmış, perde arkası olan tüm sorunları çözebilecek, konuların kendiliğinden halledildiğine şahit olacaksınız. Gizli düşmanlarınızı net olarak görebilecek, onlarla ilgili sorunları bu yıl çözüme kavuşturabileceksiniz. Yurtdışı iletişiminiz, bağlantılarınız artabilir. Hastaneler veya sağlık konusunda da şanslı bir döneme giriyorsunuz. Ertelediğiniz bir sağlık sorununuz konusunda tedavi olmak için uygun bir yıl başlıyor.

Sosyal çevrenizde olgun kişilerden destek alacaksınız. Bununla birlikte sosyal hayatınızdaki pek çok kişiyi eleyecek, daha seçici olarak yolunuza devam edeceksiniz. Bir takım kulüpler, organizasyonlar veya sosyal gruplar ile ilgili yeni sorumluluklar üstlenebilir, sosyal sorumluluklar anlamında aktif görevler üstlenebilirsiniz. Umutlarınız ile ilgili hayata daha gerçekçi bakmakla karamsar olmak arasındaki çizginizi korumanızı tavsiye ederim. Zira satürn umutlar evinizde hayalleriniz konusunda melankolik etkiler yaratabilir.

BOĞA: Jüpiter bu yıl siz sevgili Boğaların umutlar evinden geçiyor olacak. Geçen yıl kariyerinizde daha çok kollektife, genel faydaya yönelik işler yaptınız. Bu yıl ise bunun meyvelerini toplama zamanı. 2021 yılı içinde, kariyerinizde önünüze çıkan fırsatları iyi değerlendirdiyseniz, bunların getirilerini net olarak göreceksiniz. Geçen yılın fırsatları size unvan, para ve popülerite olarak dönebilir. Maddi olarak şanslı bir sürece giriyorsunuz. Yeni sosyal kulüpler, partiler ve organizasyonların içinde yer alabilirsiniz. Arkadaş çevreniz genişleyebilir. 2022’de sosyal çevrenizle ve toplum içinde kurduğunuz güçlü ilişkiler sayesinde 2023 yılı için; perde arkası olaylara ve gizli düşmanlıklara karşı koruma kalkanı ve destek mekanizmaları oluşturacaksınız.

İş hayatınız, aldığınız aldığınız sorumluluklar ile birlikte sizi zorlasa da hem maddi hem de manevi açıdan tatmin imkanı sunacak. İş hayatınızı yeniden yapılandırma zamanınız gelmiş. Yeniden yapılandırma zamanları kolay olmaz, ancak kalıcı olur. Hayalinizde ne varsa onun için de adım atmak açısından şanslısınız. 12 yıl önce neyin hayalini kurdunuz? Şimdi hayal ettiklerinize ne kadar kavuştunuz? Tekrar aynı döngü başlıyor. Bu yıl gelen fırsatları iyi değerlendirin. Üşenmeden çalışın ve hayallerinizin peşinden adımlar atın. Attığınız adımlar önümüzdeki yıllarda olumlu olarak size dönecektir.

İKİZLER: Şansı bu yıl kariyer evinizden yakalıyorsunuz. Çok fazla iş fırsatı yakalayabilirsiniz. Birden fazla işte, projede yer alabilirsiniz. Ya da çok fazla iş sizi bulabilir. İş hayatınızdaki yoğunluk artabilir. Ancak alacağınız bu yükün altından başarı ile kalkmayı başaracaksınız. Çünkü Jüpiter, kariyer evinizde size hedefleri gerçekleştirme ve tanınma fırsatı da sunuyor. İş hayatında hayaliniz ne ise adım atın, ve meyvelerini bu yıl maddi alanlarda, manevi olarak ise 2023 yılında toplayın. Geçmişinizde eğer çok çalıştıysanız, geride durup derinden anlama ve öğrenme ile sistematik çalışmalar gerçekleştirdiyseniz bu yıl korkmanıza gerek yok. Bu çalışmalarla edindiğiniz özgüven, iş yoğunluğundan başarı ile çıkmanıza yardımcı olacak.

İşinizle ilgili bir eğitime başlayabilir veya farklı bir alanda yüksek eğitimi bir taraftan götürmek isteyebilirsiniz. Bu sizi zorlasa da hayatınıza kalıcı bir değer katacaksınız. Yurtdışı bağlantılarınızı güçlendirebilirsiniz. Yeni bir dil öğrenebilirsiniz. Eşinizin akrabaları ile olan ilişkilerinizde sorumluluklarınız artabilir. Ya da ortaklarınızın portföyünü de sorumluluklarınız arasına alabilirsiniz. Bunlar sizi yorabilir. Gizli düşmanlar veya perde arkası olaylar bu çalışmalarınızı baltalamak için tetikteler. Dirayetli olmaya gayret ederseniz siz kazanacaksınız.

YENGEÇ: Yengeçler bu yıl hiç bilmediğiniz alanlara, hiç bilmediğiniz ufuklara yelken açıyorsunuz. Sizin için bir keşif dönemi başlıyor. Yeni yerlere gidebilir bol bol seyahat edebilirsiniz. Yurtdışı bağlantıları kurabilir, kendinizi hem yurtdışında, hem idealize ettiğiniz çevrelerde tanıtabilirsiniz. Eğer yarım bıraktığınız bir eğitim varsa bunu tamamlama zamanı. Belki yabancı bir dil öğrenmek için önünüze fırsatlar gelecek. Üniversite, yükseklisans, doktora vb. başvurularınızın olumlu sonuçlanması konusunda şanslısınız. Eğitim alabilir, aynı zamanda eğitim, seminerler de verebilirsiniz. Süregelen ve üst mahkemeye taşınmış bir hukuk davanız varsa bununla ilgili olumlu gelişmeler yakalayabilirsiniz. Eşinizin ya da ortağınızın akrabalarından, yakın çevresinden ya da kardeşlerinden maddi manevi destekler alacaksınız. Aşk ve evlilik konusunda da olumlu destekler alıyor olacaksınız. İlişkiler anlamında karmik etkiler devrede olacak. Geçmişte ilişkilerinizde adalet ve vicdan ile hareket edenler korkmasınlar. Ödülleri önlerine gelecek. Ancak haksızlık yapanlar da bunun karmasını bu yıl yaşayacaklar. Geçmişte bir hobiniz, ya da zevk aldığınız bir uğraş varsa bunu geliştirmek ve tanıtmak için de fırsatlar önünüzde olacak.

2022 yılında bilmediğiniz yatırım araçları konusunda dikkatli olmalısınız. Satürn finans alanınızdan geçerken sizi sıkı bir sınavdan geçirerek zorlayabilir. Ancak bir şirketiniz varsa ya da bir şahıs olarak borçlarınız varsa bunları yapılandırma ile ilgili süreçleriniz olumlu yönde gelişecektir. Bunun dışında eşinizden gelen kaynaklar kalıcı olarak bir rutine girebilir. Nafaka alacaksanız zorlanmanın ardından kalıcı bir karar çıkacaktır. Miraslar ile de ilgili çekişmeli ya da şaibeli durumlar varsa bunlar sonuçlanacak ve hak ettiğinizi nihayet elde edebileceksiniz.

ASLAN: Hiç beklemediğiniz yerlerden para gelebilir. Yaptığınız finansal yatırımlar misli misli size kar getirebilir. Finansal olarak bereketli bir yıl olacak. Yatırımlarınızı akıllıca değerlendirmelisiniz. Risk almaktan ziyade bekleyerek ve izleyerek hareket etmek size fayda sağlayacak. Eşinizden ya da ortaklıklarınızdan sağladığınız kazançlar artacak. Belki bir miras yolu ile de elinize bol para geçebilir. Ya da yine miras yolu ile ev edinebilirsiniz. Yeni bir hayat ve yeni bir düzen kurma konusunda da şanslı olacaksınız. Ancak anneniz, babanız ile iletişiminize dikkat etmelisiniz. Geçmişte aileniz ile olan iletişiminiz bugün finansal alanda sizi bazı zorluklara itebilir. Dikkat edelim.

Bu yıl uzun süreli ilişkileriniz ile bir tür sınav veriyor olacaksınız. Bu evliliğiniz olabilir ya da ortaklıklarınız olabilir. Birlikte birtakım şeyleri rayına oturtma konusunda sıkıntı ve endişe yaşasanız da kalıcı çözümlere ulaşacaksınız. Belki eşiniz ya da ortağınızın kendi evi, ailesi ile yaşadığı sıkıntılar, belki sizin kariyer evinizde gerçekleşen sürpriz olaylar ilişkinizi sınavdan geçirebilir. İlişkilerinizde endişeye, yalnızlık hissetmeye ya da karamsarlığa kapılmayın çünkü 2022 size kalıcı birliktelikler getirecek. Evli olmayanlar ya da bir ortaklığı bulunmayan Aslanlar; sizin için de resmi birlikteliklerin imzasını atma zamanı çoktan geldi.

BAŞAK: Başaklar bu yıl şansı ikili ilişkilerden yakalıyorlar. Yapacağınız sözleşmeler ile yeni ortaklıklara imza atabilir, bu ortaklıklardan şans ve para kazanabilirsiniz. Henüz evli olmayan başak burçları etrafınıza alıcı gözle bakma zamanı. Bu yıl müstakbel eşinizi bulabilir, önümüzdeki yıl için evliliğe giden, uzun soluklu bir ilişki başlatabilirsiniz. Jüpiter evlilik hanenizde kısmetleri arttıracağı için sizin de bu yıl kısmetleriniz artıyor. Evli olan başak burçları ise beraberliklerinde şans ve uyumu yakalayacaklar. Eşiniz ile birlikte yaptığınız işlerde başarılı olabilir, birlikte seyahatler edebilir, hatta birlikte bir eğitim de alabilirsiniz. Ya da eşiniz mutluysa sizin de mutlu olacağınız bir zaman dilimi kapıda diyebiliriz.

Çalışma hayatınızda ya da günlük hayatınızda geçen yıla nispeten daha fazla sorumluluk üstlenmeniz olasıdır. Geçen yıldan gelen zorlukları da aşmak için gayret edeceksiniz. Gerçi siz başaklar iş hayatındaki yoğunluk ve sorumluluklara alışkınsınız, ancak satürn size yeni şeyler öğretmek için bu alanınızı zorluyor olacak. Uluslararası finans piyasaları ile ilgili zorlayıcı etkiler, aniden gelişen iş seyahatleri, uzaklarda bulunan iş ortaklıklarınız sizin farklı ve yaratıcı bir şekilde hareket etmenizi gerektirebilir. Yani iş yapış tarzınız ve anlayışınız burada değişmek zorunda kalabilir. Sağlık açısından kemiklere, dişlerinize dikkat edin. Ayrıca damar tıkanıklıklarına karşı egzersiz yapmayı ihmal etmeyin. Cilt kurulukları yaşayabilir, kilo verebilirsiniz.

TERAZİ: Siz Teraziler yeni yıla “sağlıkla” giriyorsunuz. Hem ruh haliniz hem de fiziksel durumunuz hayatın koşuşturmasında sağlam kalabilmeniz için size fırsat tanıyacak. Günlük yaşamınız hareketleniyor. Bir gün içerisindeki rutininiz değişebilir, ya da hergün yaptığınız işlere yenileri eklenebilir. Gelen yeni iş fırsatları bu rutinin sebebi olabilir. Kendi işinizi de kurabilirsiniz. Ayrıca çalışma arkadaşlarınız ya da altınızda çalışan sayısı artabilir, size günlük yaşamınızda destek olan pek çok kişi hayatınıza girebilir. Bir yada birden fazla evcil hayvan edinebilirsiniz.

Çocukları olan Teraziler için daha fazla sorumluluk gereken bir dönem başlıyor. Çocuklarınız ile daha fazla ilgilenmeniz, daha fazla zaman ayırmanız gerekecek. Çocuklarınız da kendi sorumlulukları ile ilgili yeni bir döneme adım atıyor olabilirler. Ancak onların vizyonu ve geleceğe atacağı adımlar için kalıcı temeller atacağınızdan emin olabilirsiniz. Finansal yatırımlarınız ya da başkalarından hukuki olarak edinilen gelirlerinizdeki ani değişimler, miras konuları, ailede birinin vefatı ya da ameliyatı dolayısıyla bir takım geçici zorluklar yaşanabilir. Bunlara karşı kendi mali gücünüzle ve dirayetli tavrınızla olayları çözüme kavuşturma gücüne sahip olacaksınız. Bu yıl bir hobi edinmek ve bunu profesyonel olarak devam ettirmek için de güzel bir yıl olacak.

AKREP: 2022 yılı siz Akreplerin aşkla dolu olacağı bir yıl olacak. Hem sosyal hayatınız, hem de zevk alacağınız eğlence dolu ortamların içinde yer alacaksınız. Bu ortamlarda potansiyel aşkınızla tanışabilirsiniz. İstediğiniz romantizm ve şefkat bu yıl sizi bulabilir. Sadece aşk değil, aynı zamanda ileri yıllarda 2022 yılını, pek çok şeyden keyif aldığınız, pek çok hobi ve keyif alanı edindiğiniz bir yıl olarak hatırlayacaksınız. Bu yıl çocuk konusunda şanslı olacaksınız. Çocuk sahibi olmak isteyenler için kısmet çifter çifter gelecek.

Babanız ile ilişkilerinizde bazı beklenmedik gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ailenizle ilişkileriniz daha fazla sorumluluk yüklenmenize neden olabilir. Ya da aile içi soğuk bir dönem başlayabilir. Bu konuda göstereceğiniz olumlu çabalar sonuçsuz kalmayacaktır. Sabır ve sebat kalıcı faydayı sizin için yanında getirecektir. Eviniz ve yuvanız ile ilgili de birtakım inşaat işleri gündeme gelebilir. Kalıcı değişiklikler için çaba sarfedebilirsiniz. Sonunda iyi ki yapmışım dediğiniz sonuçlar ortaya çıkacaktır. Ya da bir ev almak, ev değiştirmek ile ilgili konular gündeme gelebilir. Bu da size ekstra sorumluluklar getirecektir.

YAY: Yılın en şanslı burçlarından bir tanesi de siz Yay burçları olacaksınız. Jüpiter sizin yönetici gezegeniniz ve yine yöneticisi olduğu balık burcunda seyrederken yıl boyunca güçlü etkiler alıyor olacaksınız. Birden ev sahibi olabilirsiniz. Büyük ve geniş bir eve taşınabilirsiniz. Yazlık ya da su kenarına yakın bir ev alabilirsiniz. Aileniz genişleyebilir, büyüyebilir. Ailenizden, aile büyüklerinizden ve özellikle babanızdan maddi ve manevi destekler alabilirsiniz. Sizi seven insanlar ile ev ve yuvanızda güzel zamanlar geçireceksiniz. Bol misafirli bir yıl olacaktır. Yılın çoğu zamanını evinizde geçirebilirsiniz. Sosyal medyayı kullanma konusunda çok da aktif olmaya zaman bulamayabilirsiniz.

İletişim, öğrenme veya öğretme ile ilgili konularda bazı engellere takılabilirsiniz. Yakın çevre ile olan ilişkilerinizi götürmekte daha fazla sorumluluk alarak hareket etmeniz faydanıza olacaktır. Burada bir öğretmen tavrı ve mesafeli duruşunuz ile başarı elde edebilirsiniz. Kardeşleriniz ile aranızda mesafeler oluşabilir. Hem kardeşleriniz hem de yakın çevre, komşular ile ilişkilerinizi sınırlayabilir, yeniden yapılandırabilirsiniz. Seçici olacağınız, biraz yalnız hareket etmek isteyeceğiniz bir dönem başlıyor.

Araç alım satımı, yakın çevre gezileri açısından iki kere düşünüp bir kere hareket etmekte fayda var. Sattığınız bir aracın yerine yenisini almak, ya da bir araç satın alıp resmi işlemleri yürütmek uzun zamanlar alabilir. Ani ve beklenmedik işleyişlere takılabilirsiniz. Boğaz ve boyun bölgenize dikkat edin. Yeme içme, mide ile ilgili olası sağlık problemlerine karşı ihtiyatlı olmanızda fayda var.

OĞLAK: 2021 yılında odak konularınız para ve finansal kaynaklarınızı genişletmek odak konularınız olmuştu. Bu yıl gelirlerinizi kalıcı hale getirmek isteyeceksiniz. Her ne kadar bunun için sorumluluk alıp mücadele etseniz de kalıcı sonuçlar almak ve bunu uzun yıllara yaymak için şans sizden yana olacak. Jüpiter 3. Evinizde size tanınma ve kendinizi tanıtma imkanı tanıyor. Sosyal medyayı aktif hale getirmek, kısa seyahatler, eğitim ve seminerler gündeminizi oldukça yoğun hale getirebilir. jPek çok insan ile tanışıp iletişim halinde olma şansınız yüksek. Ticari olarak portföyünüzü de genişletebilir, para alanına yeni kazanımlar sağlayabilirsiniz. Kardeşleriniz, yakın çevreniz size genişlemeniz için ve hedeflerinize ulaşmanız için destek olacaklar. Sürpriz bir şekilde çocuk sahibi olabilirsiniz. Aniden eski aşklarınız gündeme gelebilir.

Satürn 2. Evinizden geçerken gelir ve harcamalarınızda kısıtlamalara gidebilirsiniz. Ancak finans ve yatırımlar ile ilgili ani değişikliklere açık etkiler alıyorsunuz. Riskli ve bilmediğiniz yatırım araçlarını kullanmamanızı öneririm. Spekülatif söylemler hata yapmanıza neden olabilir, dikkatli olun. Çocuklar ile ilgili harcamalarınız artabilir. Buna karşı temkinli olmakta fayda var.

KOVA: Kovalar şansı bu yıl para evlerinden yakalıyorlar. Hem kazanacakları hem de harcayacakları bir yıl olacak. Bol bol para geliyor. Yatırımlarınızı iyi değerlendirme zamanınız geldi. 2016 yılından beri yaşadığınız zorluklar bu yıl ile birlikte yavaş yavaş bitiyor. Maddi olanaklarınızın genişlemesi sizi hayata karşı daha pozitif bir psikolojiye sokacak. Özellikle Şubat ayı ile birlikte daha olumlu bir ruh haline kavuşacaksınız. Kendinize yeni bir hayat ve yeni bir sistem kurabilmek adına, daha fazla özgür hareket edebilmek adına geçen yıldan beri çaba gösteriyorsunuz. Mart ayından itibaren fırsatlar önünüze gelecek. Ancak siz disiplinli olmaya, düzeninizi kurmak için çabalamaya devam etmelisiniz.

Ev ve düzen kurmak ile ilgili ani değişiklikler yaşayabilirsiniz. Aniden ev değiştirebilir, bekarsanız evlenebilir, birden karşınıza çıkan bir fırsat ile ev de alabilirsiniz. Yılın 2. Yarısında mars ikizler burcunda seyrediyor olacak ve aşk hayatınız hiç beklemediğiniz şekilde hareketlenecek. Yine yılın 2. Yarısından itibaren kendinizi göstermek ve tanıtmak açısından bulunduğunuz girişimlerden olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

BALIK: Yılın en şanslı burcu siz Balıklar olacaksınız. Jüpiter sizin kendi burcunuzda, şans para ve iyi talihi beraberinde getiriyor olacak. Kendinizi geliştirmek bu yıl her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Bu yıl hayat amaçlarınıza yönelik planlamalar yapmak için ufkunuzu ve zihninizi açık tutacaksınız. Kendinizi, kişiliğinizi nasıl isterseniz o şekilde ortaya koyabilecek, istediklerinizi elde etme konusunda sezgileriniz ile doğru adımlar atabileceksiniz. Jüpiter size hem sağlık, hem bilgi, hem de para olarak getiriler sağlayacak. Vizyonunuz ile birlikte hayata bakışınız da mistik olarak yeni bir boyut kazanacak. Mutlaka bir eğitim almalı ve farklı bakış açıları edinmek için adım atmalısınız.

12. evinizden geçen Satürn gizli işler, perde arkası olaylar, gizli düşmanlar konusunda sizi uyarıyor. Arkanızdan dönen oyunlara karşı odağınızı kendinizi yapılandırmaya yönlendirmelisiniz. Bilinçaltınız karamsarlık ile gitgeller yaşatsa da, siz içsel korkularınız ile yüzleşmeli ve kalıcı bir şekilde iç dünyanızı rahatlatmayı öğrenmelisiniz. İyi düşünün ve iyiyi çağırın. Olumlama ve şifalanma çalışmalarına yönelmek siz balıkların bu yıl yapacağı en güzel şeylerden biri olacaktır. Ailenizdeki kişiler ile tartışmamaya gayret edin. Zira şifa beklemediğiniz yakınlarınızdan gelebilir.

ASTROŞANS – Sanem Moğulkoç

[email protected]

https://www.instagram.com/astrosans/