Ecz. Zeynep Akbey Yamaç: Soğuk hava hasta etmez. Burada sürekli ve şiddetli soğuğa maruz kalmaktan bahsetmiyorum. Dışarıya çıkıp hava almak, temiz havayla karşılaşmak, evimizi odamızı havalandırmak, temiz hava miktarını arttırmak bahsediyorum. Yoksa uzun bir süre çok şiddetli soğuğa maruz kalmak elbette hasta eder. Fakat dışarı çıkıp çocuğumu yarım saat parka götürmek hasta etmez. Temiz havayla çocuğumuzun ruhunu da temizlemiş oluruz.

Uzm. Dr. Asiye Akgün: Çocuklarımızı kartopu oynamaya çıkarabiliriz. Dışarı çıktığımızda kontrollü bir soğuğa maruz kalıyoruz. Bu yüzden eve geldiğimizde dışarıdan yediğimiz soğuğu dengeleyecek bir ılık içecek içilmeli. Ihlamur, adaçayı veya hibiskus olabilir. Bunu birde bir tören gibi yaparak çocuklarımız için keyifli hale getirebiliriz. Soğuk hava hasta etmez. Mikrobun sayısı ve mikroba maruz kalma süresi hasta eder. Bu yüzden biz kapalı ortamda kaldığımızda daha çok hasta oluyoruz. Bu durumda dışarıdan gelenlerin mikrobu eve getirdiğini düşünüyoruz. Burada alacağımız önlem mikrobu evde misafir etmemektir. Bu yüzden ev mutlaka havalandırmalıdır. Özellikle kış ayları için 5-10 dakika havalandırmak yeterli olacaktır. Kontrolünü de şöyle yapabilirsiniz; dışarıdan odaya girdiğinizde odaya dair herhangi bir koku yoksa o oda temizlenmiştir. Her sabah bunu tazeleyelim.

Ecz. Zeynep Akbey Yamaç: Virüsle karşılaşınca vücudumuz tepkiler verir. Vücudun tepki vermesi güzel bir şeydir. Ateşlenmek, terlemek, kusmak gibi tepkiler bunun belirtileridir. Bu vücudun sağlıklı olduğunu gösterir.

Uzm. Dr. Asiye Akgün: Vücut çok net çalışır. Dışarıdan gelenleri yabancı veya dost olarak ayırır. Bu yüzden vücudumuzun tepki vermesi güzel bir şeydir. Tepki vermesi demek sizin savunma sisteminiz canlı çalışıyor, yabancı ve dostu ayırabiliyor demektir. Savaşa hazır demektir.