Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle birlikte ofislerde çalışanlarının sayısında artış olmaktadır. Hareket etmek üzere programlanmış olan insanoğlunun uzun süreler statik ve sabit pozisyonlarda kalması sağlık problemlerine neden olmakta, yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir.  
Literatürde ofis çalışanlarının; tüm gün statik postürde çalışmak zorunda kalmalarına bağlı olarak bel ağrısı görülme sıklığı ve buna bağlı özürlülük düzeyini arttırmaktadır . 

Sekiz saatten fazla bilgisayar kullanan her 10 kişiden 8’inde bel ağrısı görülmektedir. Bel ağrısı için tıbbi harcamalar yüksek olmasına rağmen, işe devamsızlık oranının artışı, üretkenliğin azalması gibi gizli maliyetlere de dikkat edilmelidir  .
İspanya’da her bir bel ağrısında işe gelememe süresi ortalama 21,9 gün olarak bildirilmiştir . Kore’de 143 ofis çalışanı üzerinde yapılan bir çalışmada; aşırı kilolu ve obez ofis çalışanlarının, normal kilolu ofis çalışanlarına göre, aşırı iş yükünden dolayı daha fazla endişeli ve sağlıkla ilgili yaşam kalitesinin mental alt skorunun daha düşük olduğu bildirilmiştir. 

Uzun süre statik postürde bilgisayar başında çalışmanın, özellikle üst trapez ve servikal ekstansör kaslarda gerginlik artışına bağlı olarak kronik boyun ağrısını arttırdığı bildirilmiştir . 
  
Kadın ve erkek ofis çalışanlarında, ağrı şikayetinin en çok olduğu bölgeler sırasıyla bel, boyun ve sırt olarak bildirilmiştir. Kas iskelet sistemi ağrısı için risk oluşturan istatistiksel olarak en anlamlı faktörler, işe ara vermeden uzun süre çalışma masası başında oturma, bilgisayar faresi ile klavye arasındaki mesafe, çalışma sırasında başın 45 derece eğimli olması, çalışma sırasında her iki önkolun çalışma masası seviyesinin üzerinde tutulması, günlük egzersiz yapmamak, aşırı stresli işyerinde çalışmak olarak bulunmuştur. Ayrıca sağlıklı yaşam için çalışma ortamında ergonomik düzenlemelerin yapılması gerektiği vurgulanmıştır.  

Sandalye; Çalışma sırasında doğal duruş ve rahatlığı sağlayacak en önemli araçtır. Sandalye yüksekliği ve sırt desteği kolay ayarlanabilir olmalıdır. Kolay hareket için tercihen beş tekerlekli, oturma tablası yeterli genişlikte ve yan kollukları olan sandalyeler tercih edilmelidir. 
1- Sandalye yüksekliği oturulduğunda ayaklar zemine tam değecek şekilde ayarlanmalıdır. Bunun için ayakta dururken koltuğun oturma yerinin en yüksek noktası diz kapağı seviyesinin altına gelmelidir. Sandalye yüksekliği ayarlanamıyorsa ayakları dayamak için ayak tahtası kullanılabilir. Sandalye ayakların rahat hareket etmelerine, hatta uzatıldı- ğında bile yere düz basabilmelerine izin verecek biçimde alçak olmalıdır.
2- Oturma yeri derinliği, kullanıcının uyluklarının uzunluğundan daha kısa olmalıdır. Ön kısmı baskı yapmaması için yuvarlak kesimli olmalıdır Oturma tablasının eğim açısının öne doğru 5-10 derece arasında olması önerilmektedir. 
3- Sandalyenin sırt desteği aşağı-yukarı, öne-arkaya ayarlanabilir olmalıdır. Omurganın doğal eğimine uygun lumbal bölgeyi destekleyecek şekilde konveks ve yeterince büyük olmalı ve oturulduğu zaman sırtta her bölgede eşit oranda destek olduğu hissedilmelidir. Sırt desteğinin yüksekliği ile ilgili farklı görüşler bulunmaktadır. Kişi yüksekliği farklı uzunluklarda deneyip, en rahat ettiği yüksekliği seçmelidir.  
4-Sandalyenin kollukları da mümkünse ayarlanabilir  olmalıdır. Yükseklik omuzları yukarı ve aşağı zorlamayacak, çalışma sırasında hareketle masaya takılmayacak şekilde dirsek mesafesinde ayarlanmalıdır .