Kutuplaşan bireysellik anlayışının hakimiyet sürdüğü bu dönemde “ifade özgürlüğü nedir?” sorusuna cevap arayan sergiye paralel hazırlanan seçki, Türkiye dışındaki coğrafyalarda aynı soruya cevap arıyor. Özenle seçilmiş 12 filmi, MUBI üzerinden izlemek için mubi.com/omm adresinden 30 günlük deneme üyeliğini başlatmak yeterli.

Milyonlarca sinemaseveri aynı çatı altında buluşturan MUBI koleksiyonundan, serginin temasına uygun olarak bir araya getirilen A Short Film About Love (Krzysztof Kieślowski, 1991), Bicycle (Serhat Karaaslan, 2010), Chocolat (Lasse Hallström, 2000), La jetée (Chris Market, 1962), Japan (Carlos Reygadas, 2002), Masculin Féminin (Jean-Luc Godard, 1966), Melancholia (Lars von Trier, 2011), The Beekeeper (Theodoros Angelopoulos, 1986), Vagabond (Agnès Varda, 1985), Valparaíso (Joris Ivens, 1962), Workers (José Luis Valle, 2013) ve 2 or 3 Things I Know About Her (Jean-Luc Godard, 1962) filmleri OMM takipçileriyle bu işbirliği kapsamında ücretsiz olarak buluşuyor.

“Maziye Bakma Mevzu Derin”

OMM, 31 sanatçıyı bir araya getirdiği “Maziye Bakma Mevzu Derin” isimli karma sergiye 31 Mayıs 2022 tarihine kadar ev sahipliği yapıyor. OMM’un tüm katlarına yayılan sergi, toplumsal normlara dayanan alışkanlıklara ve “öteki”yi tanımlama biçimlerine odaklanırken tabu, özgürlük ve ifade alanları gibi kavramları sosyal düzen ve bu düzenin ritüelleri üzerinden sorguluyor.


OMM Podcast

Adını bir kamyon arkası yazısından alan “Maziye Bakma Mevzu Derin” sergisine paralel olarak Aposto!’nun desteği ile hazırlanan podcast serisi Spotify ve Google Podcast üzerinden dinleyicilere ulaşıyor. OMM Editoryal Direktörü Büşra Erkara, bu podcast serisinde sergide işleri yer alan sanatçılarla eserleri aracılığıyla günümüz Türkiyesi’nde toplumsal aidiyet ve birey olmanın tanımları üzerine konuşuyor.