Sönmez’i Baksan Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Öz Mermer’de ziyaret eden Çalışkan, EMD faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Mermerci esnafının istek ve taleplerini de öğrenen Çalışkan, EMD’nin Mermerciler Sitesi kurma projesi üzerine de fikir alışverişi yaptı.

Yaklaşık iki saat süren görüşmede Baksan Sanayi Sitesi’nin sorunları da konuşuldu. Çalışkan, uzun yıllardır AK Parti İl ve İlçe teşkilatlarında önemli görevler üstlenen Abdulkadir Sönmez ile şehir gündemine dair de sohbet etti.
Mermerciler Sitesi kurma projemizin peşindeyiz

Halen AK Parti Eskişehir İl Yönetimi’nde İl Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi olarak görev yapan Sönmez, “Başkanımız yoğun gündemine rağmen esnafı yalnız bırakmıyor. İlgi ve alakası için teşekkür ediyoruz. Sektörün yaşadığı sorunları bir kaz daha aktarma fırsatı bulduk. Müstakil bir Mermerciler Sitesi kurma projemizin peşindeyiz. İlk günden itibaren hedefimiz bu. Derneğimizin kuruluş amaçlarından biri de modern, Eskişehir’e yakışan bir Mermerciler Sitesi kurmaktır. Bu hayalimizi en kısa zamanda hayata geçirmek istiyoruz” dedi.