Bilen, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Sevgili hemşerilerim;

Vaka sayılarının artış gösterdiği bu günlerde hiçbir geliri ve desteği olmayan, dükkânı kapalı esnaflarımız çok zor günler geçirmektedirler.

Bizler de dükkânlarımızın kapanmaması ve evimize sıcacık bir çorba götürebilmemiz için kendinizi, sevdiklerinizi hem de fedakârca çalışan sağlık çalışanlarının sağlığını korumak için kurallara riayet etmenizi rica ediyor; hep birlikte sağlıklı, mutlu günler geçirmemizi diliyorum.

Değerli meslektaşlarımız;

Tüm kamuoyunun gözü kulağı esnafımızın üzerinde…

Aylardır salgının kaynağı bizmişiz gibi bir algı oluşturuluyor.

Salgınla mücadele kapsamında kalıcı başarının sağlanması için mutlaka iş yeri girişlerinizde HES kodu sorgulaması ve ateş kontrolü yapılmalıdır. Masalarda kolonya veya dezenfektan bulunmalı; oturabilecek kişi sayısı, oturma düzeni krokisi belirtilmelidir. Yüzde 50 kapasite ve masa-sandalye arası mesafe kurallarına uyulmalıdır. ‘14 Kural’ yazısının görülür bir yere asılması zorunludur.

Sosyal mesafe yazıları, temizlik çizelgeleri, sterilize edilmiş çatal bıçak takımı, poşette ekmek ve maske gibi İl Hıfzıssıhha Kurulunun belirlediği kurallar ve tedbirlere harfiyen uyulmasını önemle ve ısrarla rica ederiz.

İl Hıfzıssıhha Kurulu çok kararlı… Artan vakalar karşısında tedbirlere riayet etmeyen arkadaşlarımız, ağır para ve kapatma cezası uygulamalarına maruz kalacaklardır.

İşletmelerimizin bir daha kapanmaması adına bizim için çok basit olan kurallara zor durumda kalmamak için biraz daha dikkat etmemiz gerekiyor. Virüsün kaynağının biz olmadığını göstermeliyiz. Allah yardımcımız olsun”