Yunus Emre MTAL’in bir bölümünün taşınma kararı üç dört yıllık meseleyi yeniden gündeme getirdi. Odunpazarı Belediyesi’nin kamu kurumlarındaki hisseleri… Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım, konuyu ele aldığı dünkü köşe yazısında “Yunus Emre’deki sıkıntı Kazım Kurt’tan mı kaynaklandı” diye sormuştu.

Yıldırım ile telefonda görüşen Başkan Kurt, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Odunpazarı Belediyesi’nin okul, cami, öğretmenevi gibi 30’a yakın yerde hissesi var. Üç dört yıl önce takas önerdik… Kabul etmediler, parasız istediler. Biz “Tüm hisselerimizi alın, karşılığında belediyemizin yanındaki eski hastane binasını verin” dedik. Vermediler… İkinci teklifte “Tüm hisselerimizi alın, vergi borcumuzdan düşün” dedik… Bir araştırma yaptılar, 12 milyona anlaştık. Bunu da yapmadılar… Dava açtık…”

ODUNPAZARLININ HAKKINI KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKMEM
“Sadece Yunus Emre MTAL’deki hissemiz için 14 milyon değer biçildi. Bilirkişi raporuyla belirlendi. Şimdi ben bundan aşağı orayı veremem. Tüm hisselerimiz için dava açacağız, parasını alacağız. Biz kimsenin kölesi değiliz. Biz tüzel bir kişiliğiz. Hep bizden bekliyorlar. Ben Odunpazarlının hakkını kimseye peşkeş çekmem. Benim vermem yetmiyor, karşıdaki de almasını bilecek. Kaç kere denedik, hamle yaptık… Kimse kusura bakmasın. Bizimle adam gibi ilişki kurarlarsa bu işler olur. Hukuk ne derse o olur. İyi niyet ortaya koyduk ama hiçbir devlet kurumundan iyi niyet göremedik. Samimi değiller… Kazım Kurt’un yapacağı bir şey kalmadı.”