UNPFA (Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Program Koordinatörü Meltem Agduk, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Global Compact Türkiye Genel Sekreteri Melda Çele, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Birim Şefi Şenay Yılmaz, Engelli Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gizem Tonay Aksaç’ın katıldığı söyleşide Covid19 küresel salgın sürecinde de kadınların karşı karşıya kaldığı sorunlar ve çözümleri üzerine fikir alışverişi gerçekleştirildi.

“Ekonomik kriz, savaş gibi olağanüstü koşulların varlığından en çok kadınların etkilendiği bilinen bir gerçektir.” diyen Dr. Jale Nur Süllü, bu süreçte kadınların yaşadıkları olumsuzlukların kökeninde yatan toplumsal cinsiyet eşitsizliği üzerine düşüncelerini ve çözüm önerini aktardı.

“İstanbul Sözleşmesi yaşatır.” diyen Süllü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi olarak komisyonda gerçekleştirdikleri çalışmaları aktardı. Özellikle İstanbul Sözleşmesi'nin etkin uygulanmasının sağlanmasının önemini vurgulayan Süllü. “İstanbul Sözleşmesi'ne karşı olumsuz yaklaşımlara karşın, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için kadınlarla dayanışma içinde haklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.