Eğitim Bir-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Muammer Karaman, “Eskişehir’in en büyük mahallesi olan Emek’te lisemiz yok. 71 Evler’de yok” diye konuştu.

Karaman, Eskişehir.Net yayınında Merve Akman’ın konuğu oldu. Eğitim dönemini değerlendiren Karaman, şunları kaydetti: ”Eskişehir’de devlet yatırımı anlamında büyük eksiklikler yok ama bu yatırımların dengeli dağılmasıyla ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Sultandere mahallemiz var, orada bir ortaokulumuz var. Buradaki toplam öğrenci sayımız 150 civarında. Bu 150 çocuk için biz orada iki tane lise yaptık. 21 derslikli… Ama bizim Eskişehir’in en büyük mahallesi olan Emek’te lisemiz yok. 71 Evler’de yok. Atatürk Lisesi’ne gelene kadar bir tek Yunuskent bölgesinde bir lisemiz var. Dolayısıyla burada dengesizlik var. Gültepe, Büyükdere, Yıldıztepe civarında bizim dokuz tane Anadolu lisemiz var.

Bunun sıkıntıları var. Bu sıkıntıyı sadece eğitimciler olarak biz yaşamıyoruz. Aileler yaşıyor, daha fazla para veriyor. Aileler, servis ve beslenme ücretiyle karşı karşıya kalıyor. Trafik ve güvenlik sorunları da oluşuyor.”