Haber: Afife Nur Yıldız

Yıllardır kahvecilerin yalnız bırakıldığını söyleyen Karatay, “Kahveciler, odalardan gerektiği gibi hizmet alamıyorlar. Pandemi döneminde, devlet tarafından üvey evlat muamelesi gördük. 18 ay boyunca kapalı kaldık. Odamız, haklarımızı savunmadı.   Kahveci esnafının tüm sorun ve sıkıntılarını biliyoruz. Sorunlara çözüm için adayız” dedi. 
Oda bünyesinde yeni şirket kuracağız
Başkan seçilmesi durumunda, projelerinden bahseden Mehmet Karatay, “Kahveci esnafındaki tarife sıkıntısını, çözüme kavuşturacağız. Kahve kültürümüzü tekrardan kazanıp, eski parlak günlerimize dönmek için çalışacağız. Mağdur olan kahveci esnafımızdan, belediyeler tarafından alınan çevre temizlik vergisi, reklam- tabela vergisi ve oda tarafından üyelik aidatlarını, federasyonla görüşerek, hem Eskişehir hem de Türkiye genelindeki esnafımızdan alınmamasını talep edeceğiz” ifadelerini kullandı. Oda bünyesinde bir şirket kuracaklarını belirten Karatay, “Esnafımızın, tüm istek ve taleplerini, piyasanın altında almasını sağlayacağız. Halkbank bölge müdürüyle görüşme sağladık. Her üyemize bir alışveriş kartı vereceğiz ve malzemelerini kooperatiften almalarını sağlayacağız” açıklamasını yaptı. 
Hizmet ve kooperatif binamız borç yükü altında şuan hizmet vermiyor
Odanın, Dershaneler Sokak’ında bulunan hizmet ve kooperatif binasının borçlandırılarak hizmet dışı bırakıldığını dile getiren Karatay, “Hem hizmet binamız hem de kooperatifimiz vardı. Esnafımızın ihtiyacı olan çay, kahve ve şeker gibi malzemeler vardı. Tüm üyelerimize hizmet ediyordu. Mevcut başkan döneminde bu binamız borçlandırıldı ve bina ciddi bir borç yükü altında şuan çalışmıyor. Ar-ge birimimiz gereken çalışmaları yapıyor. Oda bünyesinde yeni bir şirket kuracağız. Esnafımızın ihtiyacı olan ürünleri getireceğiz ve onlara sunacağız. 
Başkanımız 18 ay boyunca neredeydi?
Karatay, ayrıca mevcut başkan Zeki Çoban ve yönetiminin pandemi döneminde sessiz kaldığını belirterek seçim sürecinde açıklamalar yapmasına dikkat çekti. 18 ay boyunca ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Karatay, “Başkanımız geçen günlerde açıklama yapıyor. 18 ay kapalı kaldık diye. Seçim süreci yaklaşınca lal olmuş dilleri çözülüyor. Esnafımız dert yükü altında. 18 ay boyunca kapalı kaldık. Odamız ve federasyon haklarımızı savunmadı.  Benim kıraathanem kapatıldı. Meyve- sebze satışı yaptım dükkanımın önünde. Bu durum bile rakiplerim tarafından üyelerimize, o pazarcı değil diye lanse edildi. Ben de evimi geçindirmeye çalışıyorum.  Sahipsizlik en büyük problemimiz. Bunun için aday olduk. Tüm üyelerimizi oy kullanmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.