Birlikte tıbbi ve aromatik bitki bahçesinde incelemeler yapan Temel ve Yiğit’e ESOGÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç .Dr. Duran Katar’da eşlik etti.

Orman Fidanlık Müdürlüğü içinde bulunan Tıbbi Bitki bahçelerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Burada yetiştirilen Kekik çeşitleri ile Lavanta, Zufa otunun bal ormanlarında uygun görülen alanlara dikilmesi ile bal üretimi açısından bir artış sağlanacağı değerlendirildi.

Bölge Müdürü Recep Temel “Bal ormanı oluşturulurken çiçeklenme periyodunu takip edilerek sahada arka arkaya çiçek açabilen ağaç ve orman altı bitki örtüsünün bir arada bulundurulması esastır. Çiçeklenme zamanları farklı olan bitki türlerinin bir arada yetiştirme zorluğu nedeniyle, çiçeklenme dönemi uzun süren tıbbi ve aromatik bitkilerin sahaya dikimi sağlayacağız. Böylece bal ve polen verimimiz artacak” dedi.

Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Bünyamin Yiğit ise, orman teşkilatının arıcılara bakış açısından ve desteğinden ziyadesiyle memnun olduklarını dile getirerek, teşekkür etti.