Kumru yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

"Maalesef 31 Mart Çarşamba günü Eskişehir- Alpu karayolunda yani meydana gelen ve 1 vatandaşımız hayatını kaybettiği, 3’ü ağır 5 vatandaşımız yaralandığı kazaya olay esnasında oradan geçiyor olmam sebebiyle bizzat şahitlik ettim. Öncelikle kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı vatandaşarlımıza da acil şifalar dilerim, gerçekten çok üzücü.

Eskişehir'de artık ölüm yolu olarak adlandırılan Alpu yolu , Beypazarı , Nallıhan gibi ilçeleri de kentimize bağlayan yol olması ve bölgede ESKİ, Odunpazarı Belediyesi , Selka gibi bir çok vatandaşımızın çalıştığı kurumların olması sebebi ile on binlerce araç geçişinin olduğu bir yoldur. Sadece son 5 yılda Eskişehir- Alpu yolunda 200’den fazla trafik kazası meydana gelmiş , son 10 yılda meydana gelen trafik kazalarında 700’e yakın vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 1000 kişiden fazlası yaralanmıştır. Alpu yolu vatandaşlarımıza kefen giydirmektedir!

Bu konuyu Eskişehir Valisi’Ne, Alpu Belediye Başkanı’na yaptığımız ziyaretlerimizde iletmiştik. Buradan Eskişehir’lilerin oylarıyla seçilmiş tüm milletvekillerine, konuyla ilgili kamu kurumlarına sesleniyorum, Alpu yolunun bir an önce bölünmüş yol yaparak iyileştirin . Alpu yoluyla ilgili 11 yıldır her seçim dönemi oy kaygısıyla verilen vaatler artık vaat olmanın ötesinde acilen hayata geçirilmelidir. Bu mesele siyaset üstü bir meseledir, insan hayatının siyaseti olmaz ! Hemşehrilerimiz artık bu yolda hayatlarını kaybetmesini istemiyoruz, bu elim kazanın artık son olmasını istiyoruz . Bu konunun takipçisi olacağız, verilen sözler tutulana kadar bu konuyu gündemde tutacağız, Alpu yolunda bir can kaybına daha tahammülümüz yok !"