Şampiyonların Antrenörü Aybars Sawiş, Medya Gup Başkanımız Cihan Yıldırım’a sona eren sezonu değerlendirdi. Sawiş “2020-2021 Pandemi Dönemi” için şunları kaydetti: “Bu sezon hiç olmadığı kadar uzun bir sezon geçirdik. Toplam 14 ay süren bir dönemdi. Sezon içinde yaşadığımız bir çok engeller vardı; sakatlıklar, covid-19 ve havuz problemleri… Önüne çıkana engel dersen takılıp düşersin. Basamak dersen, bir basamak yükselirsin. Bizde her çıkan engeli basamak olarak gördük.”

Türkiye rekorları kırıldı
Sawiş, bu dönemde Sudem Denizli’nin Avrupa Gençler İtalya/Roma 200M Sırtüstü Avrupa Gençler 5.liği, Multination Gençler Ukranya/Kiev 100-200M Sırtüstü 2 Altın ve 1 Multination Rekoru, Uzun ve Kısa Kulvar olmak üzere toplam 9 Türkiye rekoru kırdığını söyledi. Göksu Doğan’ın Avrupa Gençler İtalya/Roma 50M Sırtüstü Avrupa 11.liği, Kısa Kulvar 4 Türkiye rekoru kırdığını ifade eden Hoca, Cansu Şenyüzlü’nün de 1 Türkiye Rekoru elde ettiğini bildirdi.

Emeği geçenlere teşekkür
Sawiş, şöyle devam etti: “Bu zorlu sezon da mücadeleyi bırakmayan, sporcularının gelişmesi için sabah akşam çalışan Osmangazi Üniversitesi Antrenörü Kaan Yurtbilir, Tepebaşı Belediyesi Antrenörü Serkan Aydın, Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Mert Girgin, Anadolu Üniversitesi Antrenörü Sefa Güllük, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörü İsmail Dündar ve Türk Telekom Antrenörü Furkan Kızılkaya unutulmamalıdır. Bu başarılar dışında Eskişehir’de 3 sporcumuz daha Alternatif Milli Takım kadrolarına isimleriniz yazdırdı. Esra Simay Özdaban, Emre Kahraman ve Kultigin Kaan Arıcı… Bu sezon ve geçmiş sezonlarda Eskişehir’deki sporcularımıza havuz imkanı veren Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi ile Türkiye Yüzme Federasyonu Başkan Vekili Fatih Sezer'e teşekkür ederim.”

En büyük beklenti…
1 Eylül itibariyle yeni sezona tüm sporcuların başlangıç yapacağını ifade eden Sawiş, “Hepimizin en büyük beklentisi Yenikent’te inşaatı biten olimpik havuzda çalışmalara başlayabilmek” dedi.