Dergimizin kapağında bu ay yer altı ve yer üstü güzellikleriyle son yıllarda giderek dikkat çeken Çifteler, Sakaryabaşı var. 42’nci sayıda Prof. Dr. Cengiz Türe’nin ‘Aynılığın Bolluğu’ yazısını okuyacak, Genç Tecrübe bölümünde Muceramic Kurucusu Müge Erçoban’ın başarı serüvenine tanıklık edeceksiniz. Portre’de AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın biyografisini öğreneceksiniz.

Ajanda’da Eskişehir’de ağustos ayının öne çıkan gelişmeleri var. Atahan Gezer’in kaleminden yardım girişili uSTaWSLaR’ın hikayesini okuyacaksınız. Diyetisyen İpek Bilal’in köşesinde ‘her gün yürüyorum ama kilo veremiyorum’ serzenişinin cevabı okunabilir.  Ev Hanımı Selvi Mutlum’un Hanımeli Sokağı’nda sattığı el emeği ürünleri inceleyeceksiniz. İtalyan Caffe’nin lezzetli ürünlerine tanıklık edeceksiniz.

Bir Doktor Bir Eczacı’da Dr. Asiye Akgün ve Ecz. Zeynep Akbey Yamaç, ‘sebepsiz kısırlık yoktur’ köşesiyle okurunu selamlıyor. EOSB Meslek Lisesi’nin hikayesi de bu sayıda… Alpu ilçemizi yakından tanıyacağız. Aile Danışmanı Uzman Tuğba Yıldız “Ağlayan çocuğu odasına göndermeyin’ diyor. İlgiyle takip edilen 14 Soru’muzu Prof. Dr. Gaye Usluer ve Ahmet Can Akdemir yanıtladı.

Bu sayıda Cihan Yıldırım’ın Kent Belleği için 10 Kitap önerisi de okunabilir. Emirdağlılar Vakfı Başkanı Dr. Veli Görkem Pala da yine dönem projelerini anlattı. Koleksiyoner Yaşar Yastıkçı ile eski gazetelerin dünyasına yolculuk yapacağız. Eski Fotoğraflar’da da kentin yıllar öncesine kısa bir yolculuk sizleri bekliyor. Herkese keyifli okumalar…