2015 yılında “Benim Aslım” isimli kitabını yayınlayarak edebiyat dünyasına adım atan Tolga Demirel, 2018 yılında da denemelerden ve soru cevaplardan oluşan “Soruyorum” isimli kitabını yayınladı. Yazı yazma tutkusunun kendisinin bir parçası olduğunu belirten Demirel “Hiçbir zaman kitabım çıksın ya da insanlara kendimi yazar olarak tanıtayım gibi bir düşüncem olmadı. Bir şeyler yazmayı, yazı dünyasında bir şeyler keşfedip üretmeyi çok seviyorum. Zaten bu sevdam, tutkum neticesinde elimizdeki eserler meydana geldi”  sözlerini ifade etti.

İlk kitabı olan “Benim Aslım”ın daha çok aşk odaklı olduğunu, ikinci kitabı olan “Soruyorum”un ise insanı düşünmeye sevk eden bir kitap olduğunu söyleyen Demirel “İlkinde çok aşk odaklıydı ‘Benim Aslım’ kitabı. İkincisinde biraz daha düşünce yönünde bir şeyler olsun istedim ve bunu standart konulara, farklı bakış açısıyla, soru cevap şeklinde, hikâyeler şeklinde yazmaya çalıştım. Güzel dönüşler oldu. Hatta ben bu konuyu her zaman düşünüyordum ama hiç bu şekilde düşünmemiştim diyen bayağı bir arkadaşımız oldu. İnsanlar olarak bu zamanda düşünme yeteneğimiz gün geçtikçe azalıyor. O yüzden biraz daha düşünce odaklı bir şeyler olsun istedim” sözlerini kaydetti.

 Edebiyat dünyasının kendisi hakkında olumlu dönüşler yaptığını ve desteklerini esirgemediklerini  “Hepsi güzel destek olmaya çalışıyorlar. Edebiyat dünyasında meslekten dolayı tanıştığım insanlarla karşılaştığım zaman herkes çok övüyor” sözleriyle ifade eden genç yazar, son çıkan kitabı “Soruyorum”u, okurlarının online sitelerden de temin edebileceklerini belirtti