Eskişehir.Net Muhabiri Atahan Gezer’in derlediği bilgilere göre; koronavirüs nedeniyle başlayamayan okullardaki yüz yüze eğitim 21 Eylül Pazartesi saat 09.00’da bazı öğrenciler için başlayacak. Yarın okul öncesi, ana sınıflar ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri ders başı yapacak. 09.00’da başlayacak okul 12.30’da sona erecek.
İlk hafta sadece bir gün okula gidilecek. İkinci haftadan sonra iki gün okul olacak. Pandemi nedeniyle okullarda pek çok önlem alındı. İlk olarak öğrenciler seyreltildi. Kalabalık olan sınıflar ikiye, üçe bölündü. Kalabalık sınıflardaki öğrenciler gruplara ayrıldı. O öğrenciler salı ya da çarşamba günü de okula gidecek. Amaç sosyal mesafeyi azaltmak…
Öte yandan okullar, Okulum Temiz Belgesi aldı. Okulun her noktasında yönlendirme tabelaları konuldu. Korona ile ilgili bilgiler, dikkat edilecek hususlar ve uyarı yazıları da koridorlara ve sınıflara asıldı.
Okul yönetimleri dezenfektan ve temizlik aletleri de temin etti. Uyum eğitimi olarak adlandırılan eğitim yarın 09.00’da başlıyor.
Okul öncesi, ana sınıflar ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri haricindeki öğrenciler uzaktan eğitime devam edecek. Tüm öğrencilerin yüz yüze eğitime geçebilmesi için üç hafta gözlem yapılacak. Sonuca göre karar alınacak.