Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine; Vali Özdemir Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Bahçeşehir Okulları Eskişehir Kurucu Temsilcisi Mehmet Yıldız, Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Canan Madenoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 

"Bu özel günde sizlerle birada bulunmak, sizlerin sevincine ve gururuna ortak olmak benim için de son derece memnuniyet verici. Mezuniyetiniz kutlu, geleceğiniz mutluluk, sağlık ve başarı dolu olsun” diyerek sözlerine başlayan Vali Çakacak, programda yaptığı konuşmada, “Bugün 12 yıllık eğitim – öğretim hayatının ardından mezuniyet sevinci yaşayan gençlerimiz (20 öğrenci), onların bu günlere ulaşmasında en büyük emek sahibi olan aileleri ve öğretmenleri ile 1. dönem mezunlarını veren okul yöneticileri için çok heyecanlı ve gururlu bir gün.” dedi.
 

Mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilere hitaben “Sizi yetiştiren, ailenize, öğretmenlerinize, ülkenize ama en önemlisi kendinize karşı vefalı olun.” ifadelerinde bulunan Vali Çakacak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“12 yıllık uzun bir eğitim - öğretim hayatından sonra bugün eğitim hayatınızda yeni bir merhaleye geçiyorsunuz. Aslında yeni bir hayata, yeni bir geleceğe merhaba diyorsunuz. Bundan sonraki aşama olan üniversitede alacağız eğitim ile tüm geleceğinizi şekillendireceğinizi asla unutmayın.

Sizler yalnızca ailelerinizin değil Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğisiniz. Sizler aziz Türk Milleti’nin büyük umutları olan gençlersiniz. Devletimizin ve aziz milletimizin geleceğini şekillendirecek olan sizlersiniz.

Sizlere en başta devletiniz, hükümetimiz devletinizle beraber aileleriniz,  hocalarınız ve toplumun tüm kesimleri; bu ülkenin gelişmesi, kalkınması, refahı, mutluluğu ve geleceği için gece gündüz demeden yatırım yaptık. Çünkü hepimiz en büyük yatırımın insana yapılan olduğunu biliyoruz.

Günümüzden yaklaşık üç bin yıl önce yaşayan Çinli bir düşünür bir sözünde şöyle diyor:
“Bir yıl sonrasını düşünüyorsan, tohum ek. Ağaç dik, on yıl sonrasıysa tasarladığın. Ama düşünüyorsan yüz yıl ötesini; halkı eğit o zaman.”

Bizler mâzisi binlerce yıl geriye giden Türk Milleti olarak gelecek on yıllarımız, gelecek yüzyıllarımız için en büyük yatırımı sizlere yapıyoruz. Bizler de Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK gibi “Bütün ümidim gençliktedir.” diyor ve sizler için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz.
Sizlerden beklentimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünden daha iyi olması; bu aziz Milletin huzurunun, refahının ve mutluluğunun daha iyi noktalara gelmesi için gece gündüz demeden daha fazla çalışmanızdır. Çağdaş bilgilerle donatılmış, millî kültürümüze uygun olarak yetişmiş; aileleri ile ülkesine saygılı ve bağlı, millî ahlâkı içine sindirmiş, çağdaş dünyayla yarışabilecek şekilde donatılmış mükemmel bir gençlik olarak kalan eğitim - öğretim hayatınızı tamamlamanız ve milletimize, devletimize en yararlı olacağınız noktalarda görevler üstlenmeniz bizlerin en büyük beklentisidir.
Vefa duygusu en büyük hazineniz olsun. Sizi yetiştiren, ailenize, öğretmenlerinize, ülkenize ama en önemlisi kendinize karşı vefalı olun. Hayat boyu kendinize güvenin, değerinizi, kıymetinizi bilin. Bu güzel şehrin, bu güzel ülkenin,  insanlık ailesinin sizlerden beklentisi olduğunu unutmayın. Başarılı, onurlu ve dosdoğru yaşayabilmek için çaba sarf edin. Sürekli kendinizi yenileyin ve geliştirin. Çok kitap okuyun. Hayal dünyanızı geniş tutun. Ülke olarak sizlere çok güveniyoruz.

Bahçeşehir Okullarının Türkiye genelindeki 81 kampüsüyle etkin bir eğitim kurumu olarak büyümeye devam ettiğini söyleyen Başakşehir Koleji Eskişehir Kurucu Temsilcisi Yıldız ise, mezun olan öğrencilere akademik hayatlarında başarılar diledi.
Konuşmaların ardından okulu birincilikle bitiren Hazan Bilge Bakar’a diplomasını ve plaketini Vali Çakacak verdi. Bayrak ve flama değişiminden sonra okulun öğrencileri ve öğretmenleri ‘Gençliğin Ata’ya Cevabı’ nı okudu. Program, püskül değişimi ve kep atma töreninin ardından sona erdi.