Mağdur olan vatandaşlardan D.D, başına gelen akıl almaz hikâyeyi anlattı.

Eskisehir.Net’ten Atahan Gezer’in edindiği bilgilere göre; 6 Ekim tarihinde bir markette çalışan D.D adlı vatandaşın öğle arasında yanına gelen kişiler, esnafa ve market çalışanlarına dil öğretme projesi kapsamında Aydın’dan geldiklerini, dil eğitimi üzerine çok büyük bir kurumsal firma olduklarını, iki yıl sürecek bir online dil eğitimi satışı gerçekleştirdiklerini ve Eskişehir’den de Hatay’a gideceklerini söyledi. İddiaya göre “Bilinçaltınızda İngilizce öğreneceksiniz, dünya gazetelerini okuyabileceksiniz” gibi vaatlerle vatandaşların gözlerini boyayan kişiler, D.D.’ye, aylık 110 lira ödemeli olmak üzere 24 ay taksitli ve iki nüshalı bir sözleşme imzalattı.

İSTEDİĞİNİZ ZAMAN İADE EDEBİLİRSİNİZ

Sözleşmeyi imzalamasının ardından D.D.’ye kapalı bir zarf veren söz konusu kişiler, zarfın içerisinde aktivasyon kodunun olduğunu, istediği zaman uygulamayı aktif hale getirebileceğini ve memnun kalmadığı takdirde 14 gün içerisinde iade edebileceğini söyledi. Böyle söylemelerine rağmen D.D.’nin cep telefonundan paketi etkinleştiren şahıslar, ardından olay yerinden ayrıldı. Şüpheye düşen vatandaş birkaç saat sonra verilen numarayı aradığında ise “paketi yeni satın aldığı için sistemde gözükmediği, daha sonra kendisine ulaşacakları” cevabıyla karşılaştı.

“BİZE BİR ŞEY YAPAMAZSIN”

İddiaya göre D.D.’nin cep telefonundan paketi etkinleştiren söz konusu kişiler, ertesi gün sabah saatlerinde mağdura ulaşarak, imzaladığı kâğıtta “aktivasyon yapıldığı takdirde cayma hakkı bulunmamaktadır” yazdığını, sözleşmede kendi imzasının bulunduğunu, bu sebeple sözleşmeden cayamayacağını ve kendilerine de bir şey yapamayacağını söyleyerek 2340 tl’lik peşin tutarı talep etti.

AİLESİNDEKİ HERKESİN İSİMLERİNİ SAYDILAR

D.D.’nin söz konusu parayı ödemek zorunda olmadığını ifade etmesi üzerine, vatandaşa “elinde sözel bir bilgi olduğunu, bunu ispat edemeyeceğini, vadeli olan tutarın bankadan reddedildiği” cevabını veren kişiler, ardından D.D.’ye “2340 tl’lik peşin tutarın 7 Ekim saat 12.00’ye kadar yatırılmadığı takdirde kendisini icraya verecekleri” tehdidinde bulundu. Öte yandan mağdurun itirazı karşısında ailesindeki herkesin tek tek ismini sayan şahıslar, D.D’ye parayı ödemediği takdirde ailesindeki herkese ulaşacaklarını ve parayı onlardan talep edeceklerini söyledi. Söz konusu şahısların bu bilgilere nasıl ulaşabildiği ise merak konusu oldu.

“BANKA SIRASINDA FOTOĞRAF GÖNDERDİM”

Kredi çekmek zorunda kalan D.D, karşı tarafa bunu söylediği halde “kredinin onaylanmayacağı, bu sebeple yine de icraya verecekleri” cevabıyla karşılaştı. Banka sırasında dahi söz konusu kişilere whatsapp üzerinden fotoğraf göndermek zorunda kaldığını belirten D.D. “Sırada olduğumu anladıklarında yarım saat daha müsaade ettiler. Dekontun fotoğrafını göndermemin ardından whatsapp üzerinden borcum bulunmadığına ve söz konusu paketi satın aldığıma dair bir evrak yolladılar” dedi.

"İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM"

Tüketici Hakem Heyetine gideceğini ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade eden D.D, sözlerini şöyle noktaladı: “Daha sonra öğrendim ki; iki ay önce başka bir marketten birisinin daha aynı şeyler başına gelmiş. İki gündür kendimi çok kötü hissediyorum. İşin peşini bırakmayacağım”

Haber: Atahan GEZER