Basın toplantısında konuşan Alkan, uzaktan eğitime erişemeyen milyonlarca öğrencinin Milli Eğitim Bakanlığının gündeminde dahi olmadığını öne sürdü. Alkan “2 Temmuz'a kadar okulların açık tutulacağı MEB’in gündeminde olmasına rağmen belirsizlik hali devam ediyor. Eskişehir'de günlük vaka sayısı hala yüksek… Bu şartlarda okullarda sınavlar yapılamaz” dedi.

300 KİŞİYLE ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRDİK

2 Mart’tan 29 Nisan’a kadar her kademede, 70’e yakın okulda öğretmenleri ziyaret ettiklerini belirten Alkan, 300’e yakın eğitim emekçisiyle süreci ele alan bir saha çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi. Alkan, sözlerine şöyle devam etti;

“Öğretmenler ‘Aşılar nerede?’ sorusunu çok sordu. Ayrıca büyük bir kısmı salgının yönetiminde başarısız olunduğunu, geleceğe dair plan yapamadıklarını, okullarımızın fiziki olarak hazır olmadığını, derse katılım oranın yüz yüze eğitimde dahi yüzde 10 olduğunu, uzaktan eğitimde bu oranın özellikle liselerde daha da düştüğünü vurguladılar. Öte yandan;

  • Sığınmacı ve mülteci çocukların derslere giremediklerini
  • Taşımalı sistemin çok yetersiz olduğunu
  • Mesleki açıdan bir yabancılaşma yaşadıklarını söylediler.

Öğretmen arkadaşlarımız uzaktan eğitim sürecinin kendi bireysel çabalarına bırakıldığını, karar alma süreçlerine dahil olmadıklarını adeta günlük bir süreç yaşadıklarını belirttiler.”

ALINAN KARARLAR DEĞİŞTİRİLDİ

Alkan, sözlerini şöyle noktaladı;

“Öğretmenlerin çoğunluğu uzaktan eğitim sürecine ilişkin alınan kararların değiştirildiğine dikkat çekerken, gösterdikleri çabalara rağmen yeteri kadar etkili olamadıklarından şikâyet ediyorlar.”