Haber Merkezi

Zafer Partisi önceki dönem il başkanlarından olan ve kurucular kurulu üyeliği de yapan Soner Çam, Zafer kulislerini karıştıracak bir iddia ortaya attı. Çam, Genel Başkan Ümit Özdağ’ın kendisini ve arkadaşını 20 kişiye darbettirdiğini öne sürdü.

Çam, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Zafer Partisi Kurucular Kurulu üyeliğinden ve parti üyeliğinden istifa ettim. Türkiye Cumhuriyeti devletine başkaldıran Ümit Özdağ azmettirerek beni ve arkadaşımı 20 kişi ile darbettiler” ifadelerini kullandı. Çam, ayrıca darbedildiğini iddia ettiği arkadaşının fotoğrafını da paylaştı. Görüntülerde Çam’ın arkadaşının kanlar içinde kaldığı görülüyor.

Öte yandan Zafer cephesinden de açıklama geldi. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Dinçer Çolak, Çam’ın 2013 yılında FETÖ lideri Fethullah Gülen’i övdüğü bir sosyal medya paylaşımının ortaya çıkması üzerine kesin ihraç talebiyle partinin disiplin kuruluna sevk edildiğini öne sürdü. Çolak, Çam’ın ihraç edileceğini anladığını, ardından da kamuoyuna "istifa ediyorum" şeklinde açıklama yaptığını iddia etti.

Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Emin Özbey ise Çam'ın "20 kişi tarafından darbedildiği" iddialarını yalanlayarak, "FETÖ yanlısı paylaşımından ötürü ihraç edileceği kendisine iletilen Soner Çam, kendisini salondan çıkaran kişiye küfür etti ve bu kişiyle aralarında arbede yaşandı. Bu tek kişi ile yaşanan arbedeyi, '20 kişi bizi dövdü' şeklinde paylaşmak ancak FETÖ taktiğidir" dedi.

Çam'ın 2013 yılında yaptığı paylaşım ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Dinçer Çolak'ın açıklaması

Soner Çam-Ümit Özdağ