CHP İl Başkanı Recep Taşel, Son Nokta Programında Genel Yayın Yönetmenimiz Cihan Yıldırım’ın konuğu oldu ve sorularını yanıtladı.

İşte programdan öne çıkan konu başlıkları;

KIZILAY’A KÜSMEDİK

“28 Şubat’ta mazbatımızı aldıktan sonra 13 gün çalışabildik. Pandemi nedeniyle bütün toplantılar durduruldu. Evden çalışmamıza rağmen hiçbir yönetim kurulu toplantımızı aksatmadık. Bu süreçte birçok hasta yakını kan bulma konusunda sıkıntı yaşamaları sebebiyle bize ulaştılar. Bizde yöneticilerimizle beraber kan vermeye gittik. Kızılay’a küsmedik. Yönetim tarafına olan küskünlüğümüz devam ediyor. Fakat Kızılay bizim Kızılay’ımız. Kurumlara küsülmez; doğru yönetilmesi arzu edilir. İktidar olduğumuzda Kızılay’ı en doğru yere getireceğiz.”

ÜYELİĞİ ÇOK ÖNEMSİYORUM

“Pandemi sürecinde “online üyelik” kampanyası yaptık. Üyelik konusunu çok önemsiyorum. 12 bin civarı üyemiz var. Arkadaşlarımızla birlikte “yeni normal”den bu yana mutfakta çalışmalar yapıyoruz. Her ilçemiz için şu anda elimizde ölçümleme raporlarımız var. En kısa zamanda büyük bir toplantı yapacağız. Türkiye genelinde, belediyelerimizin olduğu illerde üye oranlarımız ortalama sekiz ile 12 bin arasında… Eskişehir’de bazı yerlerde beş bin civarlarında kalmış. Bunları ilçe başkanlarımızın önüne koyacağız ve bir hedef belirleyeceğiz. Hiç olmazsa bu sayıyı Türkiye ortalamasına yaklaştırmaya çalışacağız. Üye sayımızı 50 binlere kadar taşımak istiyoruz. “

EN KISA SÜREDE İKTİDARA GELECEĞİZ

“En kısa zamanda iktidara geleceğimize son derece inanıyoruz. İnsanlar korkması sebebiyle üye olamıyor. Seçimler yapıldığı zaman saat 17.00 olduğunda 15-20 tane Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermiş insan sizin oyunuzu takip ediyor. Fakat bu insanlar üyemiz değiller. İlk etapta bu gönüllüleri üye yapmayı arzu ediyoruz. Çünkü en geç 1-1,5 yıl içerisinde iktidara geleceğiz. Yeni anlayışa itiraz eden yüzde 65-70’lik bir cephe yaratmayı ve burada başarılı olmayı arzu ediyoruz. Buna da son derece inanıyoruz.”

KAHRAMANLIKLAR VAR, REKLAMI YOK

(Pandemi döneminde sahaya inme konusunda) “Büyük kahramanlıklar var, fakat reklamı yok. Muhteşem çalışmalar var. Fakat çok fazla reklam etmedik. İhtiyacı olan kesimlerle iletişim kurarak problem çözmeye çalıştık. İki tane örgütümüz var… İlçe başkanlarımız, kadın kollarımız ve gönüllülerimiz de bu konuda kendi aralarında bir dayanışma yarattı. Biz il başkanlığı olarak sevk, idare ve organize eden konumdaydık. Örgütümüzün yetişemediği yerlerde belediyelerimiz yardımcı oldu. Fakat hesaplarına el konuldu ve yaptığımız yardımlar engellenmeye çalışıldı. İktidar bu yardım sürecini tek taraflı olarak yönetmek istedi fakat yetemedi… Bize ulaşan hiç kimse boş dönmedi. Tüm örgütümüz kendi arasında dayanışma yürüterek erzak paketlerini dağıttı. Aşevleri aracılığıyla da sıcak yemek yardımı yapıldı. Aşevlerinin hesaplarına bloke koyulduğu için ayni yardım çağrısında bulunduk. Hem şehir içinden hem de şehir dışından kamyonlarca ayni yardım aldılar.”

MÜTEVAZI OLMAYI YEĞLERİM

Taşel şöyle devam etti; “CHP İl Başkanı sonuç olarak bir insan… Başkan olduktan sonra da önceki hayatı, şimdiki hayatıyla paralel bir şekilde devam etmeli; yoksa sahtekârlık olur… Ben mütevazı olmayı yeğlerim; öyle abartılarım yok. Beni Recep Taşel olarak kim nasıl tanıyorsa, ben o noktadayım. Onun dışında farklı bir kimlik sergileyemem. Bana uygun değil. Aslında siyasetin buna da ihtiyacı yok. Siyaset bu anlamda değişmeli… İnsanlarla daha fazla iç içe olmalı. “Halka inemedik” diye bir laf var. Halk zaten yukarıda… Sen halkla yan yana gelmenin hesabını yapacaksın.”

SİYAH ARABALARLA GEZENLER KAYBETTİ

(Ziyaretlerini tek başına gerçekleştirdiğinin anımsatılması üzerine) “Siyah arabalara binip, şoförlerle ve fotoğrafçılarla gezenlerin hepsi kaybetti. Şu anda iktidarlarmış gibi gözükse de hızlı bir şekilde erimeye başladı. Bu doğru bir tarz değil. Biz halkın içerisinden gelen, mütevazı insanlarız. Ekonomik koşullarım iyiyken de böyle şeylere ihtiyaç duymadım. Neysek oyuz. Zaten yapı olarak da buna müsait bir insan değilim.”

GÖREV VE SORUMLULUKLARI PAYLAŞTIK

(Yönetim kurulunun ayrı açıklamalar yapmasına yönelik eleştiriler hakkında)  “Adaylık sürecimde hep söyledim; lider odaklı değil, takım odaklı bir ekip kuracağız. Herkesin görev yetki ve sorumluluğu paylaşılmış olacak. Şu anda benim bilişimden sorumlu, 19 yaşında bir başkan yardımcım var. Önceki gün Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülke genelinde bilişim toplantısı vardı ve Eskişehir bunu en iyi kullanan illerden birisi oldu. Demek ki; bu genç arkadaşların önünü açmak gerekiyor. Siz onlara yetkinizi vereceksiniz ve arkalarından destek olduğunuzu hissettireceksiniz. Pandemi sürecinde, evde kadına yönelik şiddet arttı. Bunu ben mi açıklayayım? Bunu Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcım açıklayacak. Biz bir takımız; ben her şeyi bilemem.”

PARTİMİZİ ALIŞTIRACAĞIZ

Taşel, şöyle devam etti: “Ben siyasete yeni bir soluk getirmeye çalışıyorum. Kendi partimin içerisinde beni arayıp “biz bunlara alışkın değiliz” diyenler oluyor. Fakat biz alıştıracağız. Başka türlü gençleri katamayız.”

KONGEYİ SAYGI VE SEVGİYLE TAMAMLADIK

“20 yıldır yapılmayan bir çarşaf seçimle ve katılımla güzel bir seçim yaptık. Herkesin kendisine göre desteklediği dört tane aday vardı. Genel başkanımızın dediğinin manası şuydu; kongre sonucunda kol kola girebiliyorsanız; çok adaylı olsa da olur. Biz kol kola girebildik… Dört adaylı kongrede herkes masalar, sandalyeler havada uçuşacak derken; bütün başkan adayları kol kola girdi ve saygı, sevgi içerisinde kongremizi tamamladık. Kongre bittikten sonra da bir sorun olmadı. Bir adım öne çıkmışım; geride kalan arkadaşlarda bir sıkıntı olabilir. Fakat onları kucaklayacak olan benim… Bu görevimi de yaptım.”

ÇARŞAF LİSTENİN ÖZÜ BUDUR

Taşel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onun dışında bir listelere girme meselesi var. Herkesin kendisine göre anahtar listesi var. Zaten çarşaf listenin özü budur. 25-26 Temmuz’da kurultaya gideceğiz ve aynı şekilde olacak. En az 10 tane böyle liste çıkacak. Orada kendisine yer bulanlar ve bulamayanlar olacak. Bizim listemizde olmayan iki tane kadın arkadaşımızla yöneticilik yapıyoruz.”

BÜYÜKERŞEN ŞEHRİMİZİN ÖNDERİ

(Kazım Kurt’la birlikte Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç’ı kurultay delegesi seçtirmediği iddialarının sorulması üzerine) “Böyle bir şey olabilir mi? Hem sayısal olarak buna gücümüz yetmez hem de böyle bir şey yapmayız. Belki beş oy fazla alsaydı, katılamayan varsa katılırdı. Fakat Yılmaz Büyükerşen’e böyle bir şey yapmamız mümkün değil. O bizim şehrimizin önderi.”

 REKTÖRÜN ŞEHRİMİZDEN OLMASINI ARZU EDERDİK

(Yeni atanan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’a yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine) “Eskişehir’de rektör boşluğu oluşunca; kampüsü bilen, Kalabak Suyu içmiş bir rektör olsun diye bir tarif yapmıştım. Sanıyorum ki; yeni atanan rektörümüz de kampüse bir defa bir konferans için gelmiş. Ben de buna istinaden dedim. Kentle ne kadar bütünleşecek göreceğiz. Çünkü Anadolu Üniversitesi çok özel bir kurumumuz. Yeni rektörün şehrimizden olmasını çok arzu ederdik. Olmadıysa da; izleriz ve bütünleşmesine bakarız.”

PAZAR TOPLANTILARI ZAMAN KAYBI

(Pazar toplantılarının sorulması üzerine) “Pazar toplantıları zaman içerisinde yapılacak. Fakat ben kendi içerisine dönük siyaset anlayışını doğru bulmuyorum. Siyasetin sahada daha doğru şekillendiğini düşünüyorum. Bu nedenle Pazar toplantılarının zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Bunun yerine üç ilçe yöneticilerimizle çıkartma yapsak ve çay içerek vatandaşın derdini dinlesek daha verimli olur. Başka türlü başarılı olamayız.”