OKUMAK YAŞAMAKTIR

Av.Şahap Demirer İlkokulu Sınıf öğretmeni Seçil Bayrakçı "Okumak Yaşamaktır" projesi ile pandemi sürecinde uzaktan eğitime geçen öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını ve çocukların zihinsel, sosyal ve duygusal yönden gelişimlerinin sağlandığını söyledi. Bayrakçı, ayıca öğrencilerin Web2.0 araçlarıyla tanıştırıldığını da belirtti.

Projenin bir takım çalışması olduğunu ifade eden Bayrakçı, projenin gerek ulusal gerekse uluslararası platformlarda büyük ses getirdiğini belirtirerek; ‘’Bu tür çalışmalar yoğun araştırma, çaba, yüksek performans ve en önemlisi de işbiriliği gerektirir. Bu süreçte projemizi dayanışma ve iş birliği içinde yürüttüğümüz Türkiye’min diğer illerinden Gülcan Akyürek, Nurol Birsen Evintan, Seyfi Tülü, Demet Aycan, Derya Zencir, Bahar Şanlı ve Aysel Şener arkadaşlarıma; ayrıca İtalya, Polonya, Romanya ve kardeş ülke Azerbaycan’dan da fikirleri ve destekleri ile projemize evrensellik katan meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

YURTDIŞINDAN DESTEK

Projeye aileleri de dâhil ederek okuma saatleri düzenlediklerine dikkat çeken Bayrakçı, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu projeyle bir yandan öğrencilerimizin gelişimlerine olanak tanırken, bir yandan da Web2.0 araçlarını tanımalarını sağladık. Ayrıca İtalya, Polonya, Romanya ve Azerbaycan’daki öğretmen arkadaşlarımızla iş birliği içerisinde, öğrenci veli etkinliklerini uyguladık. Projenin sonuna geldiğimiz bu günlerde çocuklarımıza okumayı eğlenceli hale getirmenin ve ailece okuma alışkanlığı kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

TÜM OKUL KENETLENDİ

Öte yandan sınıf öğretmenlerinin uyguladığı ‘Okumak Yaşamaktır’ projesine büyük önem verdiklerinin altını çizen  Av. Şahap Demirer İlkokulu Müdürü Özlem Kocaman ise “Öğrencilerimizin gelişimine büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu projemizi çok önemsiyoruz. Okulumuzun çevre şartlarının zor olduğundan dolayı okumayı merkeze aldık. Öncelikle de okulumuzda, ilçemizde, ilimizde ses getirmek istiyoruz ve bunun içinde pes etmeden çalışacağız” dedi.