27 Mayıs 1960 darbesinin ardından idam edilen eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın Alanya’da yaşayan eşi 101 yaşındaki Mutahhare Polatkan, rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastaneye kaldırdı. Bir süredir tedavisi süren Polatkan, çoklu organ yetmezliği nedeniyle bu sabaha karşı doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Polatkan'ın cenazesinin yarın sabah saat 11.00'de İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen acı haberi şöyle paylaştı: "Eski milletvekillerimizden, Çalışma ve Maliye Bakanlığı görevleri yapmış merhum Hasan Polatkan'ın kıymetli eşi Mutahhare Polatkan'ı 101 yaşında kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum."

Hasan Polatkan kimdir?
Hasan Polatkan 1915, Eskişehir  doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir'de tamamladı. 1936 yılında Siyasal Bilgiler Okulunu (bugün Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi) bitirdi. Kırım Tatarı kökenli Türk siyasetçi ve maliyeci. Mayıs 1950 ile Aralık 1950 arasında kısa bir dönem Türkiye Cumhuriyeti Çalışma Bakanlığı görevine getirildi. 1950-60 yılları arasında ise Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı görevinde bulundu. 27 Mayıs Darbesi sonrası başlatılan Yassıada Yargılamaları sonrası Başbakan Adnan Menderes ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ile birlikte İmralı adasında idam edildi.