Vega Outlet Sanat ve Tasarım Galerisi’nde gerçekleşen açılışa Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Çabuk, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Cafer Arslan, Konuk Öğretim Üyesi Reyya Yılmaz ve Pelin Sarar’ın yanı sıra öğrenciler ve moda severler katıldı.

Kente ve Kentliye Ulaşabilmemiz İçin Önemli Bir Fırsat
Açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Alper Çabuk, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü kapsamında yürütülen Hazır Giyim ve Sipariş Giyim Üretimi dersleri dönem sonu projelerinden oluşan serginin sektör-üniversite iş birliklerine önem veren Eskişehir Teknik Üniversitesi vizyonuna yönelik katma değer üretmesi açısından önemine değindi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Vega Outlet Sanat ve Tasarım Galerisi’nin önemine de dikkat çeken Çabuk, “Bu galeride sergilenen eserler şehir ve sektör ile iç içe olmayı ilke edinen Üniversitemizi kente ve kentliye tanıtabilmek açısından önemli. Bu nedenle bu galeride sergilediğimiz bütün eserler gerek Fakültemiz gerek Üniversitemiz adına ciddi anlamda değer taşıyor” dedi. Mimarlık Tasarım Fakültesi mezunu olan Konuk Öğretim Üyesi Reyya Yılmaz’ın Hazır Giyim ve Sipariş Giyim Üretimi derslerinde sektör deneyimlerini öğrenciler ile paylaşarak işlediği dersin yürütülmesinde katkıları olan Emre Sarar ve Pelin Sarar’a da teşekkür eden Çabuk, serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese öğrencilerimizin gelişimine katkı sağladıkları için minnettar olduklarını belirtti.