Merve Akman’ın konuğu olan Eskişehir Sanayi Odası Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri Ağı (ESO-ABİGEM) Genel Müdürü Ahmet Özyazıcı, sanat okullarının eleman yetiştirme konusunda yetersiz kaldığını, bu nedenle ‘Mesleki Eğitim Merkezleri’ kurma projeleri olduğunu belirterek “Amacımızda 25-32 yaş arasındaki işsizleri orada eğiterek sanayiye kazandırmak. Onları meslek sahibi yapmak. Düz liseye gitmiş fakat istediğini elde edememiş. Herhangi bir mesleği de yok. Böyle insanlara altın bileziği takmak istiyoruz. Hem sanayicinin ara eleman sıkıntısını yok etmek, hem de bu insanları bir meslek sahibi yapmak esas amacımız. Çünkü sanat okulundan da çıksa eleman, çocuğun mesleki yeterliliğini sağlamanız için geçen süre çocuğa bağlı. Altı ayla bir sene arasında değişiyor. Biz bu süreyi bu mesleki eğitim merkezlerinde ne kadar azaltabilirsek sanayicimize o kadar doğru bir iş yapacağımıza inanıyoruz” sözlerini kaydetti.

Kurulacak olan ‘Mesleki Eğitim Merkezleri’nde plastik enjeksiyondan saç işlemeye, CNC tezgâhlardan dikişleme merkezlerine kadar geniş bir kategoride eğitim verileceğinin sinyalini veren Özyazıcı “  Şu anda, günümüz çağında sanayicilerimiz hangi tezgâhlarla iş yapıyorlarsa o yatırımları yaparak, o makineleri alarak eğitim seviyesini sanayicimize paralel konuma getirmeye çalışıyoruz. Aynı kulvara getirmeye çalışacağız. Bu yönde, yetişmiş ara elemanlarda sanayicimize büyük destek olacağız” ifadelerini kullandı.

HERKES ÜNİVERSİTE OKUYACAK DİYE BİR ŞEY YOK

Son yıllarda gereğinden fazla üniversite açıldığını belirten Özyazıcı “Herkes de bir üniversite okuma sevdası var şu anda. Ben bu kadar çok üniversitenin olmasını doğru bulmuyorum. Herkes üniversite okuyacak diye bir şey yok. Ben size şunu söyleyeyim; benim dönemimde üniversiteye girmek ayrı bir dertti, çünkü yirmi tane üniversite vardı. O üniversiteyi bitirmek ayrı bir dertti” dedi.