Kumru'nun açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından açılan ihale ile Eskişehir’de 18 kızıl geyiğin vurulacak olması ulusal ve yerel basında yer almıştır.

Eskişehir’de katledilecek olan 18 kızıl geyik için 513 bin TL muhammen bedel biçilmiş ve ihale tarihi olarak 20 temmuz 2020 tarih belirlenmiştir.

Dünya üzerinde yaşayan en büyük geyik türlerinden olan Kızıl Geyik’lerin ihale ile vurulacak olması açıkça bir katliamdır. Avcılık bir spor değil , cinayettir. Doğal alanlarda artan insan işgali sebebi ile yaşam şartları güçleşen yaban hayvanlarının ,avlanmayla birlikte yaşama şansını tümüyle ortadan kaldırılmaktadır. Bugün Eskişehir’de planlanan ihaleye dur demezsek malesef gelecekte bu ihalelerin Türkiye geneline sirayet etmesiyle ve Avcılığın ülke genelinde teşvik edilmesiyle karşı karşıya kalacağız.

Biz Odunpazarı Kent Konseyi olarak Eskişehir ‘de ve ülkemizde yaşayan vicdan sahibi herkesi bu Katliam İhalesi’ne dur demeye davet ediyor ve yetkililere sesleniyoruz ; ’’ Nesli tükenmekte olan hayvan türlerinden olan Geyik’lerin bir devlet kurumu eli ihaleye açılıp katledilmesi gafletinden acilen vazgeçilmelidir.’’