Ekmen, eskisehir.net yayınında Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım’ın konuğu oldu. Ekmen, İYİ Parti’nin halkın tam ihtiyaç duyduğu bir zamanda kurulduğunu belirterek, halkın teveccühüyle de kısa sürede teşkilatlanmasını tamamladığını kaydetti.

Eskişehir’de beş bin üyemiz var
Ekmen, şöyle devam etti: “12 kırsal ilçede örgütlendik. Aktif olarak çalışıyoruz. Pazarlara çıkılır, esnaf ziyareti yaparlar. Türkiye’de 512 bin üyemi var. En büyük üçüncü partiyiz. Eskişehir’de beş bin üyemiz var. 2021 hedefi buydu, bunu başardık. Bu yıl hedef sekiz bin üye… Merkezdeki mahallelerin yüzde 90’ında örgütlüyüz. Mahalle başkanımız var.”

Yüzde 20 bandını geçmiş bulunuyoruz
24 Haziran 2018 seçiminde Eskişehir’de yüzde 13 oy aldıklarını ve Dr. Arslan Kabukçuoğlu’nun milletvekili seçildiğini ifade eden Ekmen, “O seçimde Türkiye’de yüzde 10 oy almıştık. Anketlerimiz ülke genelinde yüzde 20 bandında olduğumuzu gösteriyor. İYİ Parti’yi 15-16 bandında gösteren anketleri bile baz alsak Eskişehir’i 3-4 puan yukarda olduğunu düşünürsek şu an her türlü Eskişehir’de yüzde 20 bandını geçmiş bulunuyoruz. Şu an Eskişehir’de iki vekili aldık inşallah, hedef üçüncü vekil. Çalışmalara bu yönde devam edeceğiz. Hedefimiz Eskişehir’de ve Türkiye’de birinci parti olmak” dedi.

Kimdir?
Eren Ekmen 31 yaşında. İlk, orta, lise ve üniversite hayatı Eskişehir’de geçti. ESOGÜ Maden mühendisliği mezunu… Daha sonra AÜ Dış Ticaret Bölümü’nü bitirdi. 2017 yılında İYİ Parti Eskişehir’de Gençlik Kolları Kurucu Başkanı… 24 Haziran 2018 seçiminde üçüncü sıra milletvekili adayıydı. Genel Merkez’e gitti. Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Türkiye Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 30 yaşı doldurduğu için Eskişehir’e döndü ve İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Mehmet Ektaş’ın istifasının ardından 30 Haziran 2021’de İYİ Parti İl Başkanı oldu.