Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’na başkan adaylığını duyuran Ersin Karakoç eskisehirnet’e açıklamalarda bulundu. Karakoç, rakibi İlker Özokçu’yla zamanında birlikte çalıştığını söyleyerek, mesleğin geleceği için gençlerin önünün açılmasının gerektiğinin altını çizdi.

15 yıldır odanın içerisindeyim

Yaklaşık olarak 30 yıldır bu mesleği icra ettiğini ve 15 yılından odanın çeşitli kurullarında görev aldığını dile getiren başkan adayı Ersin Karakoç, “Uzun yıllardır oda kurullarında çalıştığım için burada edindiğim bilgi, beceri ve tecrübelerimi bundan sonraki meslektaşlarıma, odayı daha da ileri bir seviyeye getirmek için arkadaşlarımızla birlikte aday olduk. Mesleğimizin ve meslek örgütümüzün toplumsal etkinliğini ve saygınlığını arttırmak tek düşüncemiz” dedi.

Mesleğin saygınlığını arttırmak istiyoruz

Başkanlığa seçilmesi durumunda projelerine değinen Karakoç, “Şuan da içerisinde bulunduğumuz küreselleşmeyle birlikte teknolojik gelişmeler, üyelerimizin üzerindeki yükleri arttırmaktadır. Bu sebepten dolayı gerekli çalışmaları yaparak üyelerimizin ve mesleğimizin saygınlığını arttırarak daha başarılı ve ileriye giden bir meslek örgütü yapmak en büyük hedefimizdir. Ayrıca üniversitelerle görüşerek, öğrencilerle meslek içi meslek dışı eğitim programları yaparak yeni iş alanları kazandırmak. Vergi ve sigorta konusundan uzman kişilerden de destek olarak bir destek masası oluşturmayı düşünüyoruz. Oda meclis bünyesinde kurulan komisyonlarda işlevlerini arttırarak daha verimli bir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bağımlı çalışan meslek mensuplarının sorunlarını çözmek için belirlemiş programları uygulayacağız. Mesleğimizin olmazsa olmazı olan eğitim çalışmalarına ağırlık vererek küçük gruplar halinde odamızda düzenleyeceğimiz atölye çalışmalarıyla geri kalmış kısımlarını tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kan değişimi şart

26 yıl odaya başkanlık yapan ve tekrardan başkan adaylığını duyuran İlker Özokçu’yu sorduğumuzda ise Karakoç, “Aday olması İlker beyin demokratik hakkıdır. İlker beyle 26 yıllık süresinde belli dönemlerinde yönetici olarak çalıştım. Tabi bizim bu konuda görüşmelerimiz oldu. Tekrardan aday olması kendi düşüncesidir ancak bizim düşüncemiz mesleğin alttan gelen genç jenerasyona ve bu mesleği daha ileri seviyeye taşıyacakları için meslektaşlarının, artık belirli bir kesimin gençlerle yürümesi gerekiyor. Belirli zamanlarda kan değişimi yapılmasının gerekliliğini duyuyorum” açıklamasını yaptı.

Yönetime geldiğimizde…

“Bizim haksız rekabet dediğimiz, meslektaşlarımız arasında olan bir haksız rekabet sorunumuz var. Ayrıca mesleğimizin tahsilat sorunu ve bu arada mesleğimizin ve meslektaşlarımızın üzerinde çok sayıda angaryalar var. Biz bunları en az seviyeye getirmek için yönetime geldiğimiz takdirde elimizden gelen çabayı göstereceğiz.”