Tepebaşı Belediyesi’nin koordinatörlüğünde düzenlenen, Osmangazi Üniversitesi, Sürdürülebilirlik Adımları Derneği, MOSAIC (Yunanistan) ve EduEra (Slovakya) ortaklığında yürütülen, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından “Erasmus Plus (KA3) Yapılandırılmış Diyalog: Gençler ve Gençlik Alanında Karar Alıcılar Arasında Toplantılar” programı kapsamında “Genç Fikirler Sürdürülebilir Şehirler” projesi devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi Sürdürülebilirlik Merkezi tarafından yürütülen projenin ilk ayağı geçtiğimiz yıl İstanbul’da gerçekleştirilmişti. Pandemi nedeniyle ara verilen projenin bundan sonraki ayağında 6-7 Nisan 2021 tarihinde İzmir’de, 13-14 Nisan 2021 tarihinde Ankara’da birer yerel atölye çalışması düzenlenecek. Pandemi koşulları nedeniyle sınırlı katılımla yapılacak atölye çalışmalarının ardından ise projenin devamında Eskişehir’de de uluslararası bir zirve gerçekleştirilecek. 18-30 yaş arasındaki gençler, yerel atölyelerde ve uluslararası zirvede; şehirlerin sürdürülebilir olabilmesi adına önündeki engelleri ve çözüm yollarını tartışıp bu konuda bir gençlik politikası üretecek ve ilgili kararları alıcılara sunacak.

Yetkililer, atölye çalışmalarına katılabilmek için son başvuru tarihlerini ise; İzmir için 28 Mart Pazar saat 23:59, Ankara için 4 Nisan Pazar saat 23:59 olarak bildirdi. Ayrıca atölyelere katılım yapmak isteyen gençlerin, başvuru formuna https://forms.gle/bbqp742reCLGvHZXA web adresinden ulaşabilecekleri, iletişim ve soruları için de [email protected] adresinden yetkililerle temas kurabilecekleri belirtildi.