Meteoroloji 3.Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden Eskişehir’in de içinde yer aldığı Bursa, Kütahya, Bilecik bölgesinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredileceği uyarısından sonra Eskişehir’de sıcaklıklar kendisini hissettirmeye başladı.

Cumartesi gününü 35 derecelere çıkan hava sıcaklığıyla geçiren Eskişehir’de vatandaşların park ve bahçeleri, süs havuzu kenarlarını doldurduğu görüldü. Bugün de hava sıcaklığının 24 derecelere kadar çıkması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde ise sıcaklıklar mevsim normallerine dönecek.

Eylül sıcaklıklarını eskisehir.net’e değerlendiren vatandaşlar, iklimlerin ve mevsimlerin değiştiğine dikkati çekti.

Herkes dışarı akın etmiş

Eskişehir’de yazı sıcak geçirdiğini söyleyen Mustafa Özdoğan, “Çarşıda bir işim vardı. 5 dakika burada nefes almak istedim. Her yer doluydu. Zar zor burada ağacın gölgesinde yer buldum. Hem hafta sonu hem de son sıcak günleri dışarda geçirmek isteyenler sokaklara akın etmiş. Ciddi bir kalabalık var” değerlendirmesinde bulundu.

Mevsimler değişmiş durumda

Yazın sıcak geçtiğini belirten Ayşe Sakici de “Çalıştığımız yer oldukça sıcak. Sıcağı, güneşi seviyorum aslında. Mevsimler de değişmiş durumda. Ağustosu yağmurlu, eylülü sıcak geçiyoruz. Dikkatli olmak gerekiyor” dedi.