CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli’yi ziyaret ettiler. Pandemi sürecinde Eskişehir sanayisinde yaşananlar ve normalleşme dönemindeki gelişmeler ile sanayicilerin beklentilerinin konuşulduğu ziyaretin ardından Çakırözer ve Süllü, Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geçerek okulda incelemelerde bulundular. Ziyarette Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi hakkındaki güncel durum hakkında bilgiler veren Başkan Nadir Küpeli, “Eskişehir OSB’de eylül ayı itibariyle yer tahsisi yapılmış fabrika sayısı 642’ye ulaştı. Bunlardan üretimdeki fabrika sayısı 550, inşaat halindeki işletme sayısı 25 ve proje çalışmaları süren fabrika sayısı ise 67” dedi.

Son 10 yılın yatırım rekorunu kırdık

Yatırım noktasında son 10 yılın en yüksek rakamlarına ulaştıklarını aktaran Küpeli, "Salgının mart ayında ülkemizde etkisini göstermesiyle birlikte sanayicilerimizi olumsuz olarak etkiledi. Bu süreçte virüsün sanayicimize ve şehrimize olan etkilerini en aza indirmek için önemli kararlar alarak, uyguladık. Normalleşmenin başladığı haziran ayıyla birlikte üretimde ciddi bir hareketlenme başladı. Elektrik ve doğalgaz tüketimimizde artış yaşanmaya başladı. Eylül ayında elektrik tüketiminde önceki yılların üzerine çıktık. Elektrik tüketiminde rekor düzeye ulaştık. Yatırımcılarımızın bölgemize yoğun bir ilgisi söz konusu. Yeni arsa tahsisleri bakımından da bu sene son 10 yılın yatırım rekorunu kırmış durumdayız. Bu yılın ilk 8 ayında 37 yatırımcıya 765 bin metrekare arsa tahsisi yaptık” diye konuştu.

Yüksek teknoloji ürün ihracatımız yüzde 15

Eskişehir’in yüksek teknoloji ürün ihracat oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyleyen Başkan Küpeli, “Başta havacılık sanayi olmak üzere köklü bir sanayi geçmişine sahip kentimizde, il sanayimizin toplam ihracatı içindeki yüksek teknoloji ürün ihracat oranı yüzde 15. Türkiye ihracatında bu oran yüzde 3,8. Yeni yatırımların yapılması, gelişen ve büyüyen yeni firmaların katılmasıyla birlikte bu oranın yüzde 20 seviyesine ulaşması için yönetim olarak tüm gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu. Küpeli ayrıca, KOBİ’lerin pandemi döneminden en çok etkilenen işletmeler olduğunu belirterek, KOBİ tanımında acilen güncelleme yapılması gerektiğini belirtti.

Sanayimizin güçlü olması çok önemli

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir sanayisindeki son durumun gelecek adına umut verici olduğunu belirterek, “Ülke olarak zorlu bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde, sanayimizin gelişmesi ve güçlü olması hepimiz açısından çok önemli. Sanayicilerimizin işlerini hızlandırmak ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Sizlerin durumu görmek için buradayız. Sanayimizin pandemi döneminde yaşadığı sorunlarını ve beklentilerini öğrenmek amacıyla sizleri dinlemeye geldik” dedi.

Sanayiciler fedakârca mücadele etti

Dr. Jale Nur Süllü ise, pandemi süresince üretimin durmaması ve çarkların dönmesi için sanayicilerin ve çalışanların fedakârca mücadelesinin takdire şayan olduğunu söyleyerek, “Pandemi döneminde Organize Sanayi Bölgemizdeki firmaların birçoğu üretimlerine ara vermeden devam etti. Fedakârca mücadele etti. Parti olarak her zaman sanayicilerimizin yanındayız. Çarkların daha hızlı çalışması için, üretimin devam etmesi için sanayicilerimize gereken tüm desteği vermeye hazırız” dedi. Çakırözer ve Süllü ayrıca, KOBİ tanımında güncelleme yapılması noktasında konunun takipçisi olacaklarını aktardılar.

Türkiye standartlarının üstünde bir okul

Bölge Müdürlüğü ziyaretinin ardından Başkan Küpeli ile birlikte Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geçen Milletvekilleri Çakırözer ve Süllü, okul hakkında yetkililerden bilgiler alarak, atölye ve derslikleri gezdiler. Çakırözer ve Süllü, Eskişehir’e Türkiye standartları üzerinden bir okul kazandırıldığını aktararak, Başkan Küpeli ve yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini sundular.