38 dakikalık bir belgesel olarak hazırlanan çalışma; Anadolu genelinde Abdal’lar olarak anılan ve günümüzde Emirdağ bölgesinde yaşamlarını sürdüren Ede’lerin öyküsünü anlatmaktadır. Geçimlerini müzisyenlikten sağlayan ve günümüzde sayı olarak azalan Ede’ler; 1960’lı yıllarla başlayan dış göçe rağmen küçük bir mahallede yaşamlarını sürdürmektedir. Mahallelerinden 1960’lı ve 1970’li yıllarda Belçika’ya gidenler yeni bir gelecek umuduyla hayata tutunurken buradan kalanlar ise halen müzikle yaşamlarını sürdürmektedir. Giderek azalan sokak düğünleri, yeni yetişen neslin müzikten bir gelecek ön görmesini zorlaştırmış kültürel olarak müzik hayatlarından uzaklaşmaya başlamıştır. Özellikle son 2 yılda dünya genelinde etkili olan pandemiye bağlı değişimler farklı meslek arayışlarını ve yeni yaşam beklentilerini de ortaya çıkartmıştır.

Belgesel içinde; müziğe olan tutkuları sahip oldukları öykü akışına göre “Bir Ayrılık, Bir Yoksulluk ve Bir Ölüm” üçgeni ile karşımıza çıkmaktadır. Üç tema karakterlerin yaşadıkları olaylara göre adlandırılmıştır. Bölge’nin en önemli sanatçılarından Kubat’ın da yer aldığı belgesele mahalle halkının anlatımları ve müzik performansları eşlik etmektedir.
Öncelikle yurt içi ve yurt dışı festivallerde yarışma ve gösterimlere katılacak olan belgesel devam eden süreçte tüm dijital platformlarda izleyiciyle buluşacak.