Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, sivil toplum örgütleri ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Son olarak Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür ve Eskişehir Şube Başkanı Ayla Erdem, dernek üyeleri ile birlikte Başkan Ataç’ı makamında ziyaret etti. Buluşmada Oygür ve Erdem, derneğin uyuşturucu ile mücadele alanında yürüttüğü eğitim çalışmaları hakkında Başkan Ataç’a bilgiler verdi. Başkan Ataç ve konukları, Tepebaşı Belediyesi ile Cumhuriyet Kadınları Derneği arasında iş birliği ile yürütülebilecek çalışmalar hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tülin Oygür ziyarete ilişkin değerlendirmesinde, “Bugün bir program için Eskişehir’e geldim, Ahmet Ataç Başkanımız ile de görüşmek istedik. Uyuşturucuya karşı Anneler Hareketi projemiz için destek istedik. Kendisi de sağ olsun, gerekli desteği vereceğini ifade etti. İlgisi ve misafirperverliği için teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ayla Erdem ise “Derneğimizin genel merkezinde başlatılan Anneler Hareketi, toplumda aile kavramını vurgulamayı, aileye sahip çıkmayı amaçlıyor. Dolayısıyla burada gençlerimize sahip çıkarak anne ve babaları uyarmak için bu hareketi Eskişehir’de de başlattık. Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’ın toplumsal olaylara duyarlılığını bildiğimiz için destek istedik. Kendisi de her zamanki gibi toplumdan yana tavır göstererek, eğitim çalışmalarımızı birlikte yapabileceğimizi söyledi. Desteği için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Üzerimize düşeni yapmaya hazırız

Başkan Ataç da toplumsal sorunlarda yerel yönetimlerin sorumluluklarına dikkat çekerken, “Toplumsal sorunlara karşı yerel yönetimlere de büyük sorumluluklar düşüyor. Uyuşturucu da ne yazık ki gençlerimizin üzerindeki en büyük tehditlerden bir tanesi. Cumhuriyet Kadınları Derneğimiz de bu konuda oldukça hassas. Biz de kendileri ile iş birliği yapmaya ve elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Kadınlarımızın, annelerimizin desteği ile önemli bir sorun olan uyuşturucuyu, gençlerimizden uzak tutabiliriz. Yapacağımız iş birliği neticesinde faydalı işler ortaya çıkacağına inanıyorum” sözlerini kullandı.