Ünal, parti önünde düzenlediği basın toplantısında “Parti içi sevgi, saygı ve birlikteliği sağlayacağız. Genç ve kadın üye yazılım seferberliği başlatacağız. Parti yönetimlerini ve komisyonlarını aktif hale getireceğiz. Sandıklardaki eksikliklerimizi gidereceğiz. İlk üç ayda tüm ilçelerimizde o yörenin sorunları ve çözümlerine yönelik toplantılar yapacağız. Yerel seçimlerdeki başarımızı genel seçimlere taşıyacağız. Demokrasi, hak ve özgürlükler için, bağımsızlık, barış ve kardeşlik için, Atatürk ilke ve devrimleri için ve en önemlisi CHP’yi hep birlikte iktidar yapmak için aday oluyorum” dedi.

Ali Ünal kimdir?
Ünal kendisini “Eskişehir’de 1983 yılında doğdum. Bilkent Üniversitesi’nde eğitime başladım, Anadolu Üniversitesi’nde tamamlardım. İş dünyasının içinde yer aldım. Zirai aletler, traktör, otomotiv, inşaat sektörleriyle uğraştım. Hem çiftçilerle hem de sanayicilerle yakın ilişkilerim var. İngilizce biliyorum” diyerek tanıttı.
19. Dönem CHP Eskişehir Milletvekili Zeki Ünal’ın oğlu olan Ali Ünal, iş dünyasının tanınmış isimlerinden Eskişehirspor Başkanlığı da yapmış olan Halil Ünal’ın yeğenidir.