İşte programdaki ilgili bölümden öne çıkan başlıklar;

Trafik sorununun muhatabı Büyükşehir

“Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı bir şey olarak söylemiyorum ben bunları. Ben tam da şunu söylüyorum; Eskişehir’deki trafik sorununun tamamen muhatabı Büyükşehir Belediyesi’dir diyorum. Trafik sorununu söylüyorum, yol sorununu söylemiyorum. Diyorum ki; Eskişehir’in çevre yolunun belli saatlerde –sabah 08.00-10.00, akşam 17.00-20.00- pik saatlerdeki çevre yolunun transit yolcularının şehre kattığı yük yüzde 20’dir. Yüzde 20’yi çektiğiniz zaman yüzde 80’lik bir yük vardır. Bu yükün şehrin trafik oluşumuna katkısı süreğendir.”

Bu yolu insanlar kullanır mı?

“Biz çevre yolunu yapalım, buna bir şey demiyorum. Yüzde 20 trafiği de çekelim, buna da tamam. Yüzde 80 trafik katlanılabilir nitelikte ise bizim diyecek hiçbir şeyimiz yok… Sadece çevre yolu açısından bahsediyoruz. Projelendirilen Güney Çevre Yolundan bahsediyorum. Siz sanayiden çıkacaksınız. Geriye Kanlıpınar’a döneceksiniz. Köyün oradan etraftan dolanacaksınız. 53 kilometrelik bir yoldur bu. Belli noktalardan çıkış vereceksiniz, bağlantı yönü vereceksiniz. Sarısungur’un oraya geleceksiniz, Emek’e girmek için oradan gireceksiniz. Emek, sanayiden kaç kilometre? İki kilometre… Dolandığınız yol kaç kilometre? 22 kilometre… Bu yolu insanlar kullanır mı?”

Bunun daha çözülebilir yanı var

“Bunun kime faydası olacağını söylüyorum; bu yol Sütlüce, Esentepe, Şirintepe, Zincirlikuyu aksına, Batıkent ve Söğütönü aksına katkı sağlar. Çünkü kuzeyde kalan kişiler Güney Çevre Yolunu kullanmazlar. Güney Çevre Yolunu kullanması muhtemel Erenköy, Huzur, Emek, 71 Evler, Büyükdere, Yıldıztepe, Gültepe gibi güzergâhlardır ki; her birinin bir yere gidip dönmüş olması onların yaklaşık 35 kilometre yol kat etmesini sağlar. Şehre katkısı olabilir mi? Mümkün… Ama bunun daha çözülebilir yanı var. Nedir? Yaşar Kemal Caddesi…”

Kartal Kavşağından sonra trafik yok

“Yaşar Kemal Caddesi, bugün konutların değdiği… Neresidir bunlar? Şehir Hastanesi’ne giden tramvay Emek’ten geliyor ya bir yol üzerinden; o yolun altı Yaşar Kemal Caddesi’dir. O yolun yaklaşık bir kilometrelik bir kısmı açık. İki buçuk kilometrelik kısmını daha açarlarsa, biz Seyitgazi Yoluna aktarım noktasında ve şehrin trafiğinin çözümü noktasında yüzde 50-60 başarı sağlayacağız. Trafik nerede oluşuyor? Trafik sanayi ile Kartal Kavşağı arasında oluşuyor. Ne kadar? İki kilometre… Kartal Kavşağından sonra trafik oluşuyor mu? Hayır… Demek ki; alternatif yollarla şehre trafik dağılıyor. Nerede dağılıyor? Gündoğdu’nun orada dağılıyor, Gökmeydan’ın orada dağılıyor… Emek, 71 Evler’in oradan dağılıyor. Dört mahalleden trafik dağılıyor. Bir bakıyorsunuz; Kartal Kavşağından sonra trafik yok… Akıcı bir trafiğe dönüşüyor.”

“Efendim su var”

“İki buçuk kilometrelik yoldan bahsediyorum ya… İki buçuk kilometre yolu yapsak; bizim güney akstan 71 Evler, Emek, Erenköy, Huzur… Hemen yanında Yıldıztepe, Büyükdere, Çankaya, Göztepe, Gültepe hattına dokunacak bir iç çevre yolumuz olacak. Bunu yapması gereken Büyükşehir Belediyesi’dir. Tamam, çevre yolu problemi var; Atatürk Caddesi’nde de çevre yolu problemi mi var? Yani orada da mı transit araçlar sıkıntı doğuruyor? Yunus Emre Caddesi’nde trafik sorunu var, Cumhuriyet Caddesi’nde var… Çok basit bir çözüm; Vatan Caddesi’yle Cumhuriyet Caddesi’nin kesiştiği nokta… Cumhuriyet Caddesi’ne alttan geçin… Kanala paralel şekilde alttan geçin… ‘Efendim su var.’ Var… Su size mi var? Tren Garı’nın altından geçerken bize yok muydu su? Herkese var, ama suyun çözümü de var. Yeter ki siz alternatif çözüm üretin. Atatürk Caddesi’nin çıkışında; hem Odunpazarı tarafına hem de Polatkan’a giden kısımda alttan geçiverin… Ne olacak sanki? Efendim su varmış… Var, onları büyük devasa borularla deplase eder, çözüm üretirsiniz.”