İlki 2019’da düzenlenen Eskişehir Başarı Ödülleri, pandemi nedeniyle 2020’de yapılamadı. Ödül töreni Kent Palece’ta 7 Kasım’da düzenlendi. 55 kategoride ödüller sahiplerini buldu. Bazı kategorilerde halk oylaması ve jüri oyları kazananı belirlerken bazı ödülleri 22 kişilik jüri belirledi.
Lava Döküm AŞ, Lande Endüstriyel AŞ ve Alfafonet AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Kesikbaş, Yılın İş Adamı ödülünün sahibi oldu. Ödülünü Başarı Ödülleri Organizatörü Ahmet Can Akdemir’in elinden alan Kesikbaş, “Eskişehir Başarı Ödülleri kapsamında Yılın İş Adamı ödülüne layık görüldüm. Pandemi döneminde istihdam yaratan, ihracatını arttıran Eskişehir sanayisinin bir ferdi olmaktan büyük onur duydum. Eskişehir olarak bayrağı sürekli daha da yukarıya taşımaya devam edeceğiz” paylaşımı yaptı.

Kimdir?
2018 yılı Nisan ayında yapılan seçimde Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Celalettin Kesikbaş, 1968 yılında Eskişehir’de doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Eskişehir’deki Hürriyet İlkokulu, Tunalı Ortaokulu, Bahçelievler Lisesinde tamladıktan sonra 1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Üniversite yıllarında yarı zamanlı başladığı çalışma hayatını mezun olduktan sonra çeşitli firmalarda Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak sürdürdü. 1997 yılında ilk girişimcilik deneyimine ESTAP firmasının %50 sine ortak olarak atıldı. Firmayı ilk olarak 2000 metrekarelik bir atölyeye, sonrasında da 5000 metrekarelik bir fabrikaya dönüştürdü. İlk ihracatını ise 2001 yılında gerçekleştirdi. Yatırımlarını 2006 yılında memleketi olan Eskişehir’e taşıdı. 20.000 metrekarelik üretim tesisini Eskişehir OSB’de faaliyete geçirdi. Bu tesis 2007 yılında ihracatta ilk 1000 listesinde yer buldu.
Yabancı yatırımcıların ilgisini çeken firma ve nihai tüketicilerin vazgeçilmezi olan ürünlerini 2008 yılında yabancı yatırımcılara devretti. Satış sonrası 2010 yılında aile mesleği olan döküm işine geri döndü. Lava markasının büyümesinde büyük emek sarf ederek, 100’den fazla ülkeye ihracat ve ülke mutfaklarında yer bulmasını sağladı.

2012 yılında farklı bir girişimcilik faaliyetine yöneldi. LANDE Endüstriyel Ürünler A.Ş. ile sunucu kabini ve telekom ürünleri üretimine girdi ve 70’ten fazla ülkeye ihracat yapma başarısı gösterdi. Yine 2012 yılında ALFAFONET A.Ş firmasını kurdu. Fiber optik altyapı malzemeleri üreten firma dünyanın 20 ülkesine ihracat gerçekleştirmekte. Halen Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdüren ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sanayi Odaları Konseyi ile Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu üyelikleri bulunan Celalettin Kesikbaş, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve bir kız evlada sahiptir.