Berber, kuaför ve güzellik uzmanlarının haftanın bir günü kapalı olması kararı 1 Ocak 2023’e ertelenmişti. Eskişehir Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya, uygulamamın ertelenmesinin nedeninin, diğer illerdeki bazı oda başkanlarının izin günü tayin edememesinden kaynaklandığını belirtti.

Adalar Arena Kafe'de basın mensublarıyla bir araya gelen  Başkan Gürdal Sarıkaya, gümdemdeki izin günü tartışmalarına çaıklık getirdi. Sarıkaya, "Kanunda geri adım yok. 1 Ocak itibariyle uygulama başlayacak" şeklinde konuştu. 

Kanunda geri adım yok

İzin günü tartışmalarına dair açıklamalarda bulunan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya, “Türkiye’de 122 odamız var. Bazı oda başkanlarımızın izin gününü tayin edememesinden dolayı uygulamanın tarihi ertelendi. Bu durum da camiada farklı konuşmalara sebep oldu. Salı günü isteyenler imza topladığı için bu şekilde bir karar alındığı düşünüldü. Kesinlikle bu şekilde değil. Sadece diğer illerimizde oda başkanları izin gününü tayin edemedikleri için Bakanlık’tan süre talep ediyorlar. Şu ana kadar izin gününü tayin eden odalar için bir değişiklik yok, alınan kararlar geçerli. Sadece izin gününü tayin etmeyen odalar için 1 Ocak’a ertelendi. Başka bir gerekçesi yoktur. Kanundan geri adım da yok. Salı veya pazar, odaların izin gününü belirlemesine bağlı” ifadelerini kullandı.

Sarıkaya sözlerine şöyle devam etti:

Meclis kapılarında yattık

“Kuaför sektöründe büyük tartışmalara sebep oldu. Meslektaşlarımız bir araya geldi. Bu kanun çıkmadan önce meslektaşlarımız bunu bizden ısrarla istedi. İzin günümüz olması lazım, yedi gün çalışıyoruz çok fazla. Bizde bunun için Meclis kapılarında yattık ve bu kararı çıkarttırdık. Ama şu an ‘olmalıydı, olmamalıydı’ gibi tartışmalar var. Olması gerekiyordu. Hizmet sektörüyüz, çalışma saatlerimiz çok uzun. Ailemize, evimize vakit ayırmamız gerekiyor. Mutlaka izin günü lazım. Oylamayla alınan kararlar da meslektaşlarımızın saygı duymasını bekliyorum.

11 mülteciye müdahale ettik

Gürdal Sarıkaya, “Şehrimizde mültecilerden kaynaklı sıkıntılarımız devam ediyor ancak mücadelemiz de devam ediyor. Şu ana kadar 11 mülteciye müdahale ettik. Maliyecilerle ve zabıtalarla operasyonlarımız oldu. Takiplerimiz devam ediyor. Eskişehir’deki meslektaşlarımızın vergi levhası ve kira verenlerin hakları yeniliyor. Mücadelelerimiz devam edecek” dedi.