Bilen, açıklamasında "Ekrem Birsen’nin açıklamasında 'Saat 12'den sonra turizm ruhsatlıda olsa tüm işletmeler kapansın, herkes evine gitsin yatsın' demesini büyük bir talihsizlik olarak yorumluyoruz" dedi.

Başkan Bahar Bilen; Ekrem Birsen’e yaptığı ziyarette kendisine aktarılan tepkileri  ve kamuoyunun rahatsızlığını, Türkiye Lokantacılar Federasyonuna bağlı odalar  ve bir çok sivil toplum kuruluşunun bu konudan  rahatsız olduğunu  insanların özgürlüklerine karışmanın doğru olmayacağını belirttiğini ve kendisinden  konuyla alakalı yanlış bir ifade kullandıysa tekzip etmesini söyledi.

Ekrem Birsen’den konuyla alakalı hiç bir açıklama gelememesi üzerine Bilen, "Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı olarak temsil ettiği sektör adına Ekrem Birsen’in açıklamalarına kesinlikle katılmıyoruz. Olayı sadece ağızdan çıkan yersiz ve mesnetsiz bir açıklama olarak görüyoruz,bizler büyük şehirde yaşıyoruz kasaba mantığı ile yönetilemeyiz,nasıl ki bir fabrika üç vardiya çalışıyorsa büyük şehirlerde 24 saat yaşarlar" diye konuştu.

Başkan Bahar Bilen; "Son  yılların en popüler kenti, Kültür Başkenti Ve Turizm  Şehri  olan Eskişehir’de  2017 yılı verilerine göre 350.000 bin turistin giriş yaptığını 512.000 kişinin otellerde konakladığını, Eskişehir’de Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı işletme belgeli tesis sayısının 34 oda sayısının 2.150 ve yatak sayısının 5.000 olduğunu  ve bununla birlikte yeme içme sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimizin 2.300 e yakın olduğunu bu sektörden ailesini geçindiren nüfus oranının 15.000 üzerinde olduğunu hiç kimsenin kişisel düşüncesinin memleketimizin menfaatinin üstünde olmaması gerekir" dedi.

Başkan Bahar Bilen; "Türkiye’de 100.000 işletmesi  milyonlarca çalışanı olan  ülkemize 2017 yılında 35 milyon dolar turizm geliri getiren,hedefi 2023 olan vizyonu ve misyonuyla  50 milyon turist,50 milyon dolar turizm geliri hedefleyen ve bu hedefe çıtayı yükseltecek olan bu sektörümüzün iş vereninden çalışana kadar birlik ve beraberlik içinde şehrimizin güzelliğini huzurunu ve güvenliğini sağlayan başta Eskişehir Valimiz Özdemir Çakacak, İl Emniyet Müdürümüz Engin Dinç, Büyükşehir Belediye Bşk. Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Bşk. Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Bşk.Ahmet Ataç’a esnafımıza desteklerinden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine nokta koydu.