İşte konuşmadan öne çıkan konu başlıkları;

81 İLİN 77’SİNDE KURUCU HEYETİMİZİ OLUŞTURDUK

“Bugün DEVA Partisinin Eskişehir 1. Olağan İl Kongresi vesilesi ile buradayız. Biliyorsunuz; DEVA Partisi 9 Mart tarihinde kuruldu. Yaklaşık dokuz ay oldu. Kuruluştan sonra çok hızlı bir şekilde Türkiye’nin dört bir yanında teşkilatlandık. Bugüne kadar 81 ilimizin 77’sinde kurucu heyetimizi oluşturduk. Heyetlerimiz il yönetimlerini oluşturuyor. İlçe kongreleri yapıyoruz. Bugüne kadar da 30’dan fazla ilimizde il kongremizi gerçekleştirmiş olduk.”

ARALIK AYINDA 41 İLİN KONGRELERİNİ TAMAMLAYACAĞIZ

“Aralık ayının ilk haftası kısmet olursa 41 ilimizin kongrelerini tamamlayıp hemen ardından da büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Biliyorsunuz; Siyasi Partiler Yasasına göre yeni kurulan bir siyasi partinin seçimlere girebilmesi için 81 ilin 41’inde örgütlenmesi ve büyük kongresini yapması gerekiyor.”

GENÇLERİMİZ MEVCUT DÜZENİ ELLERİNİN TERSİYLE İTİYORLAR

“DEVA Partisi, ülkemizde önemli bir ihtiyaç üzerine kuruldu. Mevcut siyasi kadronun artık ülkemiz için çözüm üretemeyeceği ile ilgili halkımızda yoğun bir kanaat oluşmaya başladı. Özellikle de gençlerimiz mevcut kurulu düzeni tamamen ellerinin tersiyle itiyorlar. Dolayısıyla biz DEVA Partisini sıfırdan bir hibrit parti olarak kurduk, kuruyoruz. Bizim partimize Türkiye’nin dört bir yanında internet üzerinden üye, gönüllü olmak için, teşkilatlarda görev almak için başvuran arkadaşlar var. Hatta öyle ki; bizim şu anda il başkanlığımızın üçte ikisi internet üzerinden başvuran arkadaşlarımızdan oluşuyor. Teşkilat yapılarımızda da, ilden ile değişiyor fakat en az yarısı, hatta bazen yüzde yetmiş-seksen gibi oranlarda web üzerinden başvuran vatandaşlarımızla teşkilatımız kuruluyor. Bu ne demek; eş, dost, akraba ilişkisi ağından değil de; herkese açık ve fırsat eşitliği ve liyakat bazlı bir siyasi parti sıfırdan kuruluyor.”

EN İYİ KOMPOZİSYONU OLUŞTURUYORUZ

“Bu işler biraz vakit alıyor. Her ilimizde kurucu heyetlerimiz yoğun gayret gösteriyorlar, çok çalışıyorlar. Hem web üzerinden başvurulara bakıyorlar, diğer gelen isimlere bakıyorlar ve içlerinden olabilecek en iyi kompozisyonu oluşturup il ve ilçe yönetimlerini oluşturuyorlar.”

HER SİYASİ EĞİLİMİ TEMSİL EDİYORUZ

“Bir başka diğer farkımız; üye ve gönüllü olmak için web üzerinden başvuran vatandaşlarımıza baktığımızda tüm Türkiye coğrafyası var. Bunun yanında tüm siyasi eğilimler de var. Bize başvuran insanlara gönderdiğimiz bir anket formu var. Tam 18 bin kişi cevap verdi. Geçen ay yaptığımız bir anketteki kompozisyona baktığımız zaman; 2018 seçim sonucu neyse, aynı o kompozisyonda bizimle çalışmak isteyen vatandaşlarımızın olduğunu görüyoruz. Her siyasi eğilim bu çatı altında temsil ediliyor. Daha önce her siyasi partiye gönül vermiş vatandaşlarımız şu anda DEVA Partisi çatısı altında olmak istiyor.”

HER COĞRAFYADA BENZER SEVİYEDE İLGİ GÖRÜYORUZ

“Bir başka önemli konu da; DEVA Partisinin tüm Türkiye coğrafyasında benzer seviyede ilgi görmesi… Edirne’ye, Çanakkale’ye gittiğimizde gördüğümüz ilginin seviyesi neyse; Diyarbakır’da, Van’da da aynı ilgi seviyesini görüyoruz. İç Anadolu’da Kırıkkale’ye, Yozgat’a, Kırşehir’e gittiğimizde de aynı ilgi seviyesini görüyoruz. Bu bizim için çok önemli bir değer. Çünkü partiler belli coğrafyalarda sıkışıyordu. Türkiye birleştirici, bütünleştirici bir siyasi partiye ihtiyaç duyuyordu. Onun için DEVA Partisini kurduk.”

YARINLARIN TÜRKİYE’Sİ İÇİN TOPLUMDA MUTABAKAT VAR

Babacan, sözlerini şöyle noktaladı: “Partimizi kurmadan önce yaptığımız detaylı ve yoğun araştırmalarda umuyorduk ki; Türkiye’nin neresinde yaşarsa yaşasın, hangi toplumsal kesimden gelirse gelsin; ister liberalim desin, ister muhafazakârım desin; ister sağ görüşlüyüm desin, ister sol görüşlüyüm desin… Hiç fark etmiyor. Nasıl bir Türkiye görmek istiyorsunuz diye vatandaşlarımıza sorduğumuzda herkes bize aynı Türkiye’yi tarif ediyor. Belki geçmişte anlaşabilmek kolay olmuyor fakat yarınların Türkiye’si konusunda çok önemli bir mutabakat var toplumun üzerinde… Biz de bu mutabakat üzerinde bu partiyi kurduk. Daha iyi yarınlar ve daha iyi bir Türkiye için şu anda çalışıyoruz.” Öte yandan Babacan, kayınvalidesinin Mihalıççıklı olduğunu da sözlerine ekledi.