Kerman, Danıştay'ın Andımızın okullarda okutulmasının yasaklanması ve devlet madalyalarından Atatürk kabartmalarının kaldırılması gibi iki önemli karar aldığını belirterek "2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı, çıkardığı bir yönetmelikle Andımızın kaldırılması kararını almış, yapılan itirazlarla bu yönetmelik iptal edilmiş, Bunun üzerine MEB kararı temyiz etmiş ve Danıştay İdari Daireler Kurulu da son kararı vermiştir. Devlet madalyalarından Atatürk kabartmalarının kaldırılmasına da, devlet yönetiminin talebi üzerine gene aynı kurul karar vermiştir" dedi.

Andımızın Atatürk’ün onayı ile 1933 yılından itibaren okullarda okutulmaya başlandığını ifade eden Kerman, sözlerini şöyle sürdürdü;

"2013 yılında çözüm sürecinde iktidarın isteğiyle MEB tarafından kaldırılmıştır. Kaldırılma gerekçesinde andımızın ırkçı bir karakterde olduğu öne sürülmektedir. Oysa metinde geçen Türk kelimesi bir ırkı değil, bir ulusu anlatmaktadır. Andımız ile gençlere benimsetilmek istenen değerler, Türk Toplumunun ve Anayasanın temel değerleridir.

Devlet madalyasından Atatürk kabartmasının çıkarılması ise, bu ülkenin kurucusu ile ve onun değerleri ile bir hesaplaşmanın sürdüğünün bir göstergesidir. Dünyada hiçbir ülkede kurucu lidere ve onun değerlerine böylesi bir saldırı görülmemiştir.

Her türlü siyasi karara karşı Andımızın okullarda okutulması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm engellemelere rağmen, Atatürk’ün çizdiği yoldan gitmeye, değerlerini yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz."

Öte yandan Kerman, tüm Eskişehirlileri 20 Mart Cumartesi günü saat 13.00'de Ulus Anıtı'nda Andımızı okumaya ve kararları protesto etmeye davet etti.