Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesine ait olmak üzere kütüphane, halk eğitim merkezi, sergi salonu, sanat galerisi, müze, konser, konferans, kongre salonları, sinema, tiyatro ve opera, kreş, kurs, yurt, çocuk yuvası yapılabilecekken ‘otel binasının yapılamayacağı’ belirttiği alana Büyükşehir Belediyesi tarafından bir otel işletmesine ruhsat verilmiş.

Biz bu işletmeye ruhsat verenlere suç duyurusunda bulunduk. Bu işletmeye ruhsat veren kütüphane yapılması gereken alanda, kurs yapılması yurt yapılması gereken alanda, otel işletilsin diyenler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bu alan, özel bir şahsa ait arazi ve sosyal tesis alanı yapacağız, halkın istifadesine sunacağız diyerek, Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılıyor. Fakat şu an arazide üzerinde çeşitli şekillerde heykeller olan bir otel var. Heykellere bakıp da şekilleri üzerinden tahmin yürütmeye çalışmayın. ‘BU HUKUKSUZLUĞUN HEYKELİDİR.’ Eskişehir Büyükşehir Belediyesi şehrin ortasına kaçak katlı bina dikecek, üzerine hukuksuzluğun heykelini yapacak kadar aymazlık içindedir.

Bu işlemi yapanlar haktan, hukuktan sakın söz etmesin. Yargı önünde hesap verecekler. Konunun takipçisi olacağımızı değerli kamuoyunun bilgisine sunarız.”