AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in eşi Seyhan Büyükerşen’e ait olduğu ve ruhsatsız yaptırıldığı öne sürülen yapıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklama şu şekilde: “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükerşen’in başvurusunu da inceleyerek, 2019 yılında inşa ettiği kaçak villayı, 2017 yılında yapılmış gibi gösterdiğini ortaya çıkarmış ve yasal hale getirmek üzere yapılan hukuka aykırı işlemi tespit etmiştir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, gerçeğe aykırı beyanda bulunan Büyükerşenler’in kaçak villası için verilen “Yapı Kayıt Belgesini” iptal ederek, konuyu yargıya taşımış ve Seyhan Büyükerşen hakkında “resmî belgenin düzenlemesinde yalan beyanda bulunmak” suçundan, kamu davası açılması talep etmiştir.”

TEPEBAŞI CEZA KESTİ Mİ?
Açıklamaya şöyle devam edildi: “Sade vatandaşın, kendi evinin önüne yaptığı bir kümese bile müsamaha göstermeyen CHP’li Belediyelerimizin sıra kendi kaçak villasına gelince, nasıl hareket edeceğini ısrarla takip edeceğiz. Tepebaşı Belediyesi bu villanın kaçak olduğunu tespit etmiş midir? Ceza kesmiş midir? Encümende yıkım kararı almış mıdır?  Yıllardır süregelen yıpranmışlık, yılgınlık ve Belediye kadrolarındaki karı koca yönetim kademesi daha fazla hata yapılmasına yol açmaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanı da yapılan yanlışların üzerini örtmeye çalışıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı, imar planlarını yapmakla ve kaçak yapılaşma ile mücadele etme görevi olmasına rağmen yukarıda da belirttiğimiz açıklamalarımıza binaen öncelikle kamuoyundan özür dilemeye ve ardından görevinden istifa etmeye davet ediyoruz...”

BÜYÜKERŞEN'İN AVUKATINDAN AÇIKLAMA
İddialara ilişkin Yılmaz Büyükerşen’in avukatı Fahrettin Gültekin bir açıklama yaptı. Gültekin, söz konusu yapının 'köy yerleşik sınırları' içinde, temelsiz, küçük bir prefabrik ev olduğunu ifade ederek, "Ayrıca konu ile ilgili mevzuat, Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 21 maddesine de uygundur. Bundan sonraki süreçte Büyükerşen Ailesi'nin yasal ve hukuki haklarının korunması hususunda gerekli titizliğin gösterilmesi gerekmektedir" dedi.