eskisehir.net ihbar hattına ulaşan bir vatandaş, Korgeneral Lütfü Akdemir İlkokulunun bahçesindeki bazı ağaçların kesildiğini söylemiş ve durum, tarafımızca haberleştirilmişti. Konu hakkında konuşan Okul Müdürü Mehmet Ertaş, bahçede yaklaşık 45 ağaç bulunduğunu ve bunların arasından risk oluşturan altı ağacın kesildiğini söyledi.

Ertaş, şu ifadeleri kullandı;

Çocukların üzerine devrilebilirdi

“Orman İşletme Müdürlüğüne yazdığımız resmi yazıda da belirttiğimiz gibi ağaçların kesilme sebebi; 1960 yılında dikilen ağaçların köklerinin okul tabanının altına girmesi ve üst dallarının çatıya doğru düşmesi sebebiyle binaya zarar vermesi. Özel eğitim öğrencilerinin öğretim gördüğü binaya da aynı sebeplerden dolayı zarar veriyordu. Sık aralıklarla dikilen ağaçların dalları birbirine geçmişti ve birbirlerinin üzerine yük bindirdiği için okul bahçesine doğru meyil veriyordu. Olası bir fırtına veya kar yağışında dallar eğilip kırılabilir ve çocukların üzerine devrilebilirdi. Biz de bu durumları göz önünde bulundurarak Orman İşletme Müdürlüğüne risk oluşturan ağaçların seyreltilmesi amacıyla resmi yazı yazdık.”

45 ağacın altısı kesildi

“Yetkililer de incelediklerinde durumun böyle olduğunu gördüler ve raporladılar. Bahçede şu anda yaklaşık 45 ağaç var. Bu ağaçlardan risk oluşturanların altı tanesinin kesimi yapıldı. Bunlar da resmi yollarla yapıldı.”