Geçtiğimiz günlerde önünde uzun kuyruklar görülen Tarım Kredi Kooperatifleri’ndeki indirimler tartışma konusu oldu. Vatandaşların bir kısmı fiyatların düştüğünü belirtirken bir kısmı indirimi gerçekçi bulmadı.

Fiyatları eskisehir.net’e değerlendiren vatandaşların ortak düşünce ise "En uygun fiyatı bulmak için marketleri dolanıyoruz" oldu.

Kuyrukta bekledim indirim göremedim

İndirim günü kuyrukta beklediğini ancak fiyatlarda bir indirim göremediğini belirten ismini vermek istemeyen bir vatandaş, “Şu an yeni çıktım marketten. Fiyatları kontrol ediyorum, diğer marketlerle karşılaştırıyorum. Hiçbir fark yok, aksine daha da pahalı buldum. Bazı ürünler daha pahalı. İndirim olduğunu düşünmüyorum. İndirim ilk günü kuyrukların olduğu gün de gelmiştim. Ancak hiçbir indirim göremedim. Birçok kişi de serzenişte bulunuyordu zaten. Kuyrukta bekleyenler ‘İndirim var diye geldik, kuyrukta bekledik ama indirim göremedik’ dediler. Fiyatlar aynı, yerli yerinde duruyordu. ‘İndirim yok diye cama asın tepkisini verdim. ’Hatta ben kasiyerlere sordum. Onlar da, “Abla biz de bıktık. Gelen herkese cevap vermek zorundayız. Herkes serzenişte bulunuyor” dediler” ifadelerini kullandı.

Fiyatlar uygun

Tarım Kredi Kooperatifleri’nde fiyatların uygun olduğunu söyleyen Zehra Görmez ise “Fiyatlar uygun. Diğer marketlere göre fiyatlar baktığımızda uygun olduğunu görüyorum. Benim geldiğim gün kuyruk yoktu, ürünler indirimliydi. Marketleri geziyorum ve indirim olduğunu görüyorum. Emekli maaşı alıyorum ben, bütün marketleri gezerim. Hangisi uygunsa oradan alırım. Tarım Kredi daha uygun. Bu nedenle bir-iki parça daha fazla ürün aldım” dedi.

Sadece peynir için geldim

54 yaşındaki Oya Ender de “Ben genel de fiyatlara bakmam. Ama bu sene fiyatlara bakmaya başladım. Alışveriş yapmamaya çalışıyorum buradan. Sadece peynir için geldim onu da bulamadım. Kazanmasın diye buradan yapmamaya çalışıyorum. Fiyatlar fahiş, epey yüksek. Ama halkımıza müstahak diyorum. Yemesinler" yorumunu yaptı.

Emekli öğretmen olan ve uygun fiyat için market market dolandığını dile getiren ismini vermek istemeyen bir vatandaş, şunları söyledi:

Olmayan ürünün indirimi olsa ne olur

“Hiçbir fark yok. Hatta bazı ürünler daha pahalı. Diğer marketlere baktığımızda bazı ürünlerin daha yüksek fiyatlı olduğunu görüyoruz. Bir-iki ürünlerde indirim oldu daha sonra fiyatı tekrardan yükseldi. İndirim olduğunu düşünmüyoruz. Yağ ve şekerde indirim var diyorlar. İkisini de bulmak mümkün değil. Olmayan ürünün indirimi olsa ne olur olmasa ne olur. Durum vahim.”