Milli Eğitim Bakanı Selçuk: “Bilim Kurulu'nun da önerisiyle önümüzdeki evde eğitim sürecini bir müddet daha uzatma ihtiyacı doğdu. 30 Nisan’a kadar okullarımızın tatil olması, uzaktan eğitimin devam etmesi konusunda bir karar söz konusu.”

"Bizim telafi eğitimi olarak hazırladığımız bütün eğitim çalışmalarında, ne zaman olursa olsun her senaryoya açığız. Bu zaman diliminde de ücretli öğretmenlerimiz derslere girebilecek. Konuyla ilgili mevzuat çalışmalarımız devam ediyor."

"(Özel okul ücretleri) Bu konu özel okul temsilcileriyle görüşmemizde gündeme geldi. Telafi edileceği için problem çıkacağını sanmıyorum."

"(Sınavların ertelenmesi) LGS'nin ne şekilde yapılacağına dair bizim 3 senaryomuz var. Bu senaryolara bağlı olarak paketlerimiz var. Sınavların ertelenmesi veya ertelenmemesi tamamen buradaki bilimsel metodoloji sonucunda ortaya çıkacak kararlara bağlı, kararlar ne olursa olsun tedbirimiz hazır."

"’Ücretli öğretmenler’ Mevzuat açık. Telafi eğitimlerinde derslere girmeleri söz konusu olacak. Çalışmalar devam ediyor."