Telefon fiyatları son günlerde epey arttı. Vatandaşlarda haliyle ikinci el kullanımına yöneldi. Peki, ikinci el cep telefonu alırken birçok sorunla karşılaşan kullanıcılar nelere dikkat etmeli ve hangi özelliklere önem vermeli? Yetkililer bu konu ile ilgili bilgilerini bizlere paylaştı.

1-İkinci el cihaz alırken ilk bakılması gereken yer cihazın ekranı ve şarj soketi. Özellikle şarj soketi değişimi esnasında, ana kart değişimine sebep olabilecek nitelikte riskler ortaya çıkabiliyor.

2-Ardından cihazın pil düzeyi, wi-fi durumu, ses düzeyi ve internet hızına bakılarak rutin bir kontrolden geçirilmesi gerekiyor. Özellikle daha önce işlem görmüş cihazlar her ne kadar çok daha ucuz fiyatlara alıcı bulsada ileriki aşamalarda daha büyük risklere sebep olabiliyor.

3-Cihazın garantisinin devam edip etmemesi ise bir başka husus. Özellikle merdiven altı tabir edilen yerlerde işlem görmüş cihazlar garanti kapsamından çıkıyorlar. Uzmanlar ise tüm bu kontrollerden geçen cihazların en az sıfır bir cihaz kadar güvenli olduklarını belirtiyorlar.

4-Şahıstan alınıp bir sorun çıktığı takdirde binlerce liranın çöpe atıldığını belirten uzmanlar, telefonun sıfır alındığındaki garantisi bitse bile bir süre firma inisiyatifi ile verilen garantili cihaz alınmasını tavsiye ediyor.

5-İkinci el telefon alırken şahıslardan ziyade mutlaka firmaların tercih edilmesini gerektiğini yetkililer önemle vurguluyor.