Kentin en etkili medya kurumu olan Sedef Medya önümüzdeki süreçte yapacağı haber ve yayınlar için bazı kararlar aldı. Buna göre;

1.    Bu kapsamda bugüne kadar titizlikle uygulamaya çalıştığımız Basın Ahlak Esasları’na bu dönemde daha fazla özen göstereceğimizi taahhüt ediyoruz.
2.    Yine seçim boyunca web sitemiz, canlı yayınlarımız, dergimiz ve sosyal medya hesaplarımız partilerin aldığı oy ve imkanlarına bakılmaksızın hepsine eşit derecede açık olacak.   
3.    Sedef Medya cevap ve düzeltme hakkına kusursuz riayet edecektir.  
4.    Kaynağı belli olmayan haberler yine yazanı belli olmayan hiçbir köşe yazısı mecralarımızda yayınlanmayacaktır.
5.    İnternet ve sosyal medya aynı zamanda hızla yarışmak demek. Bu hız kimi zaman hatalara neden olabiliyor. Böyle bir durumda hatamızı açık yüreklilikle kabul edip okurlarımızla paylaşacağız.
6.    Doğrudan kişi ya da kişileri hedef alan haber ve yorumlara yer vermeyeceğiz. 
7.    Okur ve takipçilerimizle paylaştığımız bu kararlar, Sedef Medya çatısı altında faaliyet gösteren herkesle paylaşılacak ve söz konusu kurallara uymaları konusunda taahhüt alınacaktır.
8.    Sedef Medya olarak bu ve buna benzer bazı karar ve önemlerle seçimin adil bir ortamda geçmesi için elimizden geleni yapacağız.

Öte yandan takipçilerimizden de bir isteğimiz olacak. Seçim dönemleri yalan/asparagas haberin en çok üretildiği dönemler. Kaynağı belli olmayan paylaşımlara itibar edilmemeli, yalanın yayılmasına ortak olunmamalı. Güvendiğiniz kurum/gazetecileri takip edin.