Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) sanayicinin ihtiyacı olan personeli yetiştirmek için önemli bir adım attı. Bir yandan donanımlı ve çağa uygun kampüs alanı yapılırken diğer yandan sanayicilere ‘hangi bölümler açılsın’ diye soruldu. Ankette en çok Makine, Endüstriyel Otomasyon, Elektrik, Plastik ve Metal bölümleri tercih edildi.
Toplam 24 bin metrekare kapalı alanı olacak meslek lisesi 2 bin 430 öğrenci kapasiteli. Okul, geçen eğitim-öğretim döneminde 100 öğrenci alarak hizmet vermeye başladı. Bu sene de 270 öğrenci alındı. Toplam 370 öğrencisi var. Toplam kapalı alanın yarısı şu an kullanılabilir durumda. 10 ay gibi kısa bir sürede yarısı tamamlanan okulun, kalan kısmı da iki üç aya kadar tamamlanacak.
EOSB Yönetimi, öğrenci sayısını 4-5 yıl içinde kademeli olarak 1080’e çıkarmayı planlıyor. Özel okul olmasına rağmen öğrencilerden herhangi bir eğitim ücreti alınmıyor. Yemek parasını da EOSB üstlenmiş durumda. Öğrencilerden sadece servis ücreti alınıyor. EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yönüyle de Türkiye’de tek olma özelliği taşıyor.
Okulun yapımı için ciddi mesai harcayan EOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Saraç, yeni öğrencileri kabul etmenin mutluluğunu “Hedef, yoğun emek ve mutluluk… 10 aylık bir sürede okulumuzun birinci etabını kazasız, belasız açtık. Öğrenci, öğretmen ve velilerimizle birlikte bu mutluluğu beraber yaşadık” cümleleriyle paylaştı.