Spor değil, cinayet!
Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ece Bilgin, "Kendini savunma şansı olmayan bir canlıya silah doğrultup öldürmek spor değil, cinayettir" dedi.

Bilgin açıklamasında, "Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından Sivrihisar, Mihalıççık, Alpu, Beylikova ilçelerimiz ve merkeze bağlı Kalabak mahallemizde kızıl geyik acente kotalarının avlattırılmasına ilişkin 20 Temmuzda yapılacağını öğrendiğimiz ihale kapsamında ilimizde 18 kızıl geyik vurulacağı haberi bizleri çok üzmüştür. Çünkü kendini savunma şansı olmayan bir canlıya silah doğrultup öldürmek spor değil, cinayettir" ifadelerini kullandı.0
Unutmayalım ki; dünyamızın öncelikli sorunu daha fazla hırpalanmadan korunmasıdır. Doğa, yaşadığımız virüs salgını ile insanlığın doğayı korumama yaklaşımının sonuçları hakkında tüm dünyaya mesajlar vermekte ama maalesef pek de ciddiye alınmadığını görmekteyiz.
Bir kez daha ifade ediyoruz ki yaşam alanları gittikçe daralan yaban hayvanlarının av turizmine malzeme yapılması doğru değildir. Bir canlıyı yaşam alanında zevk için öldürmek, en hafif ifade ile etik değildir. İlimizde gerçekleşecek avlanma ihalelerinin iptal edilmesini istiyor ve bu konuda mücadele etmenin bir “insanlık görevi” olduğu bilinci ile herkesi bu göreve davet ediyoruz!"