Özkara, eskisehir.net yayınında Afife Nur Yıldız’ın konuğu oldu. Seçim sürecinin ve yapacağı çalışmaların konuşulduğu programda Özkara’ya Başkan Adayı Sarıkaya’nın “Odamızda tarihimizde görülmeyen istifa depremi oluştu. Şu anda 15 istifa var. Bu bizim için utanç verici bir olay… Bu güne kadar da olmayan bir şey… Biz bu lekeleri ve utancı kaldırmak için adayız” sözleri hatırlatıldı. Özkara, şu şekilde cevap verdi;

İstifa dünyanın her yerinde normaldir

“Hemen söyleyeyim; ‘utanç verici’ kelimesi oda başkan vekilliği yapmış bir insanın odasını icraya vermesi mi utanç vericidir? Yoksa yönetim kurullarının istifa etmesi mi utanç vericidir? Türkiye’de ve dünyada, her tarafta istifa gayet normaldir. 11-12 yıl yanımda görev yapmış insanlar seçime gireceklermiş, istifa etmişler. Bundan doğal bir şey var mı? 11-12 yıl benim yanımda olmuşlar; bunun neresi utanç verici? Adamlar karar vermiş aday olmaya… Kendisi de benim geçmişte başkan vekilimdi.”

Utanç verici kelimesi herkesin kendisine layıktır

“Şimdi bir mantık yürütün; geçmişte iki yıl başkan vekilliği yaptığın yerin istifasını utanç verici bulurken, kendisi odadan alacağı para için odasını icraya vermek utanç verici değil mi? Bir yöneticinin… Bunu lütfen bir insanlar düşünsün. Geçmişe baktığınız zaman çok söylenecek şey var. Ama bu utanç verici kelimesi herkesin kendisine layıktır. Utanç verici davranışları yapanlar utansın bence… Eğer ki bizim burada çalışmalarımızda utanç, yüzümüzü kızartacak hiçbir şeyimiz yok evelallah… Cevap veremeyecek de hiçbir şeyimiz yok. O konuda sadece ‘çamur at, izi kalsın’ çalışmalarını bizzat kendileri yaptılar, halen daha devam ediyorlar.”

İyi ki böyle çalışıyorsunuz; karakterinizi gösteriyorsunuz…

“Onlara da buradan teşekkür ediyorum; iyi ki böyle çalışıyorsunuz. Çünkü insanlara kendi kişiliğinizi ve karakterinizi gösteriyorsunuz. Gerçekten harikasınız. Bizim yolumuz belli, kişiliğimiz belli, yerimiz belli… Biz hala dimdik buradayız. Dümenin kaptanlığı devam ediyor. Ama bakın; yok olanlar var. Etrafta kaybolanlar var. Ama Fethi Özkara hala burada. Dimdik, meslektaşları için savaşına devam ediyor.”

Ne olmuştu?

Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkan Adayı Gürdal Sarıkaya, eskisehir.net Muhabiri Atahan Gezer’e konuşmuş ve “Neden adaysınız?” sorusu üzerine “2018 yılından 2022 yılına kadar verilen vaatler ve sözler tutulmadı. Tutulmadığı gibi; odamızda tarihimizde görülmeyen istifa depremi oluştu. Şu anda 15 istifa var. Bu bizim için utanç verici bir olay… Bu güne kadar da olmayan bir şey… Biz bu lekeleri ve utancı kaldırmak için adayız” cevabını vermişti.